Δρίτσας για το γένος στις στρατ. σχολές: Μνημείο εθνικιστικών διακρίσεων η τροπολογία

«Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις»

Δρίτσας για το γένος στις στρατ. σχολές: Μνημείο εθνικιστικών διακρίσεων η τροπολογία

«Τίποτα δεν έχουν να φοβηθούν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από παιδιά, που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, μεγαλώνουν εδώ και μαθαίνουν γράμματα στα ελληνικά σχολεία, αναγνωρίζουν για πατρίδα τους μόνο την Ελλάδα και κάποια από αυτά ίσως, -με χίλια εμπόδια- αποκτούν κάποτε την ελληνική ιθαγένεια» τόνισε ο Θοδωρής Δρίτσας σχολιάζοντας την τροπολογία των 84 βουλευτών της ΝΔ για την επαναφορά του κριτηρίου του γένους στις στρατιωτικές σχολές.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει την τροπολογία «κείμενο-μνημείοο εθνικιστικών και ρατσιστικών διακρίσεων» και υποστήριξε πως «καμία σχέση δεν έχει με τον πατριωτισμό, ούτε και με καμία πραγματική ανάγκη των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δηλώνει την ευθεία και ανεπιφύλακτη αντίθεσή του όχι μόνο στο περιεχόμενο, αλλά και στο πνεύμα φοβικών, προληπτικών και κατασταλτικών διακρίσεων το οποίο εκφράζει η συγκεκριμένη τροπολογία και καλεί την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να εγκαταλείψει τις προφανείς σκοπιμότητες και να τοποθετηθεί δημόσια υπέρ της απόσυρσής της» καταλήγει ο κ. Δρίτσας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top