Ωμή παραδοχή: Δεν ξέρουμε πόσοι παράνομοι μετανάστες είναι στην Ελλάδα!

Μέσα σε 5 χρόνια συνελήφθησαν μισό εκ. παράνομοι μετανάστες!

Ωμή παραδοχή: Δεν ξέρουμε πόσοι παράνομοι μετανάστες είναι στην Ελλάδα!

Στους 537.237 ανέρχεται ο ακριβής αριθμός των υπηκόων τρίτων χωρών οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στη χώρα μας, σύμφωνα με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Έλενας Κουντουρά για το μέγεθος του συνολικού μεταναστευτικού πληθυσμού στη χώρα.

Αυτό που προκαλεί έκπληξη, ωστόσο, είναι η ωμή παραδοχή του κ. Αθανασίου ότι για τον αριθμό των παρανόμως διαμενόντων στην Ελλάδα αλλοδαπών δεν υπάρχει έγκυρος τρόπος να υπολογισθεί ο πληθυσμός τους! Ούτε κατά προσέγγιση!

Το μόνο διαθέσιμο στοιχείο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, είναι ο αριθμός των παρανόμως εισελθόντων αλλοδαπών που συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ και το Λιμενικό Σώμα μετά το 2008 μέχρι και σήμερα.

Κάθεστε; Ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που έχουν συλληφθεί είναι μεγαλύτερος από τους νόμιμους μετανάστες! Σε αυτά τα πέντε χρόνια συνελήφθησαν 577.900 άτομα, δηλαδή περίπου 40.000 περισσότεροι από όσους διαμένουν νόμιμα στη χώρα μας!

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο ίδιος ο κ. Αθανασίου, «οποιαδήποτε απόπειρα προσδιορισμού του αριθμού τους (σ.σ.: των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα) είναι εντελώς παρακινδυνευμένη»…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top