Την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές μόνο Ελλήνων στο γένος ζητούν 84 βουλευτές της ΝΔ

Με την εξαίρεση ομογενών και δύο ατόμων κατά έτος για κάθε σχολή

Να εισάγονται σε στρατιωτικές, αστυνομικές και λιμενικές σχολές μόνο όσοι είναι Έλληνες κατά το γένος και την ιθαγένεια προτείνει τροπολογία που υπογράφεται από 84 βουλευτές της ΝΔ, με πρώτο υπογράφοντα τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής της ομάδας Θανάση Μπούρα.

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι «λόγω της ιδιαιτερότητας των θεμάτων που σχετίζονται με την εθν��κή μας άμυνα, σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και του οξύτατου προβλήματος της λαθρομετανάστευσης που αντιμετωπίζει η χώρα, σε συνδυασμό με τον πρόσφατο νόμο περί ιθαγένειας και τις συνέπειες του, σκόπιμο είναι να επανέλθει στο σύνολο των στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών, η προϋπόθεση του γένους, ως προαπαιτούμενο εισαγωγής».

Κατά την τροπολογία θα μπορούν να γίνονται δεκτοί ομογενείς που δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια, αλλά την οποία θα αποκτούν αμέσως μόλις εισαχθούν.

Με απόφαση επίσης του αρχηγού κάθε κλάδου ή Σώματος, θα επιτρέπεται για την κάλυψη ειδικών αναγκών, η εισαγωγή μη Ελλήνων κατά το γένος υποψηφίων, οι οποίοι όμως δεν θα είναι περισσότεροι των δύο κατά έτος για κάθε σχολή.

Παρόμοια πρόταση είχε κάνει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος προηγουμένως, ο οποίος έγραψε ότι «ήρθε χρονικά η στιγμή να ρυθμίσουμε νομοθετικά το θέμα του γένους των εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές. Επιβάλλεται να είναι Έλληνες το γένος».

Όπως διευκρίνισε «η ρύθμιση του ελληνικού γένους δεν αφορά στους στρατιωτικούς φίλων χωρών που εκπαιδεύονται στις στρατιωτικές σχολές μας και στελεχώνουν τις δικές τους Ένοπλες Δυνάμεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top