Προκλητικός ο Ερντογάν: Έκανε λόγο για «εκλογές στη Νότια Κύπρο» μπροστά στη Μέρκελ!

Ουδεμία αντίδραση επί του θέματος από την καγκελάριο…

Προκλητικός για ακόμη μια φορά εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ενώπιον της Άνγκελα Μέρκελ έκανε λόγο για «εκλογές στη Νότια Κύπρο» και όχι στην Κύπρο!

Ο Τούρκος πρωθυπουργός ρωτήθηκε για τις εκλογές στην Κύπρο και την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη από Γερμανό δημοσιογράφο για να απαντήσει προκλητικά και ειρωνικά: «Κατ'αρχάς να τα ξεχωρίσουμε. Δεν ήταν εκλογές στην Κύπρο, αλλά στη Νότια Κύπρο».

Συνεχίζοντας, τόνισε: «Έχει εκλεγεί ο Αναστασιάδης αλλά δεν γνωρίζω ποια θα είναι η στάση του. Εάν υπάρξει στάση υπέρ της δίκαιης και μόνιμης λύσης, τότε κι εμείς ως εγγυήτρια χώρα θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Αλλά υπάρχουν πράγματα που αναλογούν και στην Ελλάδα. Θα πρέπει να κάνει το ίδιο και η Ελλάδα».

Ο ίδιος, τέλος, αναφερόμενος στο θέμα της υπογραφής του πρωτοκόλλου της Άγκυρας, τόνισε ότι μπορεί να τεθεί μόνο ταυτόχρονα με τα θέματα που προτάσσει η τουρκική κυβέρνηση όπως είναι το απευθείας εμπόριο και το άνοιγμα του αεροδρομίου «Ερτζάν» στα κατεχόμενα της Κύπρου.

Η κα Μέρκελ, από την πλευρά της, τόνισε πως επιθυμεί πρόοδο τόσο στο θέμα του πρωτοκόλλου όσο και στο Κυπριακό, υπογραμμίζοντας ότι το πρώτο προϋποθέτει καλές σχέσεις και εμπορικές σχέσεις με όλες τις χώρες μέλη αλλά αυτό δεν έχει γίνει πραγματικότητα μεταξύ της Τουρκίας και της Κύπρου.

Ωστόσο, δε θέλησε να διορθώσει τον Τούρκο πρωθυπουργό για την αναφορά του περί «Νότιας Κύπρου»…