Μητσοτάκης: Εάν δεν έπεφτε η κυβέρνηση μου, δε θα αντιμετωπίζαμε ποτέ κίνδυνο χρεοκοπίας

Το απόγευμα η παρουσίαση του βιβλίου του πρώην πρωθυπουργού

Μητσοτάκης: Εάν δεν έπεφτε η κυβέρνηση μου, δε θα αντιμετωπίζαμε ποτέ κίνδυνο χρεοκοπίας

Όλες τις κυβερνήσεις μετά το 1993 (με εξαίρεση την πρώτη τετραετία Σημίτη) «αδειάζει» στο βιβλίο του που θα παρουσιαστεί το απόγευμα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ο πρώην πρωθυπουργός αποφεύγει τις αναφορές στον Αντώνη Σαμαρά και, όπως αναφέρει στον πρόλογο του βιβλίου του, η Ελλάδα μετά την πτώση της κυβέρνησής του, δεν βρήκε ποτέ πάλι τον δρόμο της.

«Το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας έχει τις ρίζες του πριν 30 χρόνια, όταν ανέλαβε για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ την εξουσία στις αρχές της δεκαετίας του‘80. Τότε έγινε η επιλογή της βελτίωσης του επιπέδου ζωής του λαού, μέσω της αύξησης του δημοσίου χρέους με ελλείμματα που χρηματοδοτούσαν καταναλωτικές δαπάνες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος τονίζει ότι και ο Ανδρέας Παπανδρέου αντιλήφθηκε ότι είχε ξεπεράσει κάθε όριο μετά την πρώτη τετραετία αλλά τελικά η νοοτροπία επικράτησε της λογικής με την πολιτική του «Τσοβόλα δώστα όλα».

Ο ίδιος τονίζει ότι όταν ανέβηκε η ΝΔ στην εξουσία το 1990 δεν είχε δώσει καμία υπόσχεση στον ελληνικό λαό αλλά αντιθέτως είχε μιλήσει με ειλικρίνεια για την ανηφορικό δρόμο που θα ακολουθούσαμε. «Εάν εκείνη η κυβέρνηση δεν είχε πρόωρα ανατραπεί, η πορεία της χώρας θα ήταν διαφορετική» υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η πλειάδα αντιλαϊκών αλλά απαραίτητων μέτρων που έλαβε τότε η κυβέρνηση του έδωσε το περιθώριο στο ΠΑΣΟΚ το 1994 να ασκήσει μια πιο άνετη πολιτική.

«Μετά την πτώση της κυβέρνησης εκείνης, η Ελλάδα δεν ξαναβρήκε στην πραγματικότητα τον δρόμο της. Με την εξαίρεση της μισής προσπάθειας που έκανε ο κ. Σημίτης, στη διάρκεια της πρώτης τετραετίας του μέχρι να εξασφαλίσει την είσοδο στην ΟΝΕ, στηριζόμενος κυρίως στα δικά μας επιτεύγματα και πολιτικές, η Ελλάδα ακολούθησε άβουλη και μοιραία τον ολισθηρό δρόμο των χρεών και των ελλειμμάτων. Άφθονο και φθηνό χρήμα στα χέρια ανεύθυνων κυβερνήσεων δαπανήθηκε αποκλειστικά για κατανάλωση διαμορφώνοντας ένα πλασματικό επίπεδο ευμάρειας» προσθέτει ο πρώην πρωθυπουργός.

Κλείνοντας τον πρόλογο του βιβλίου του. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι σαφώς και η κυβέρνησή του δεν τα έκανε όλα τέλεια αλλά ο δρόμος που χάραξε θα οδηγούσε την Ελλάδα «στο επίπεδο των ευρωπαϊκών χωρών οι οποίες σήμερα δεν αντιμετωπίζουν κίνδυνο πτώχευσης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top