Κομισιόν: από τις επιδόσεις της Ελλάδας εξαρτάται τι θα γίνει με τον κατώτατο μισθό

Τι δήλωσε η Μ. Δαμανάκη για τις προθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Με τις επιδόσεις της Ελλάδας στην υλοποίηση των μέτρων που συμφωνήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2012, συ��αρτά τις εξελίξεις στο ζήτημα της μείωσης του κατώτατου μισθού η Κομισιόν, αλλά και το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, όπως δήλωσε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» η επίτροπος της Ε.Ε. Μαρία Δαμανάκη.

Η κ. Δαμανάκη επισήμανε ότι ήταν εξαρχής αντίθετη στο ενδεχόμενο μείωσης του κατώτατου μισθού στις ευρωπαϊκές χώρες και ότι ο κατώτατος μισθός δεν είναι ο κύριος παράγοντας για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Σύμφωνα με την ίδια, «η θέση της Κομισιόν τελικά αφήνει το θέμα ανοιχτό και επικεντρώνεται κυρίως στην ανάγκη κοινωνικού διαλόγου πριν από τις όποιες αλλαγές». Εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία της «ότι θα εργαστούμε αποτελεσματικά ώστε να μη δεχτούμε άλλες τέτοιες πιέσεις».

Για το το ενδεχόμενο νέων μ��τρων, ανέφερε ότι έχει καταστήσει σαφές και στην Κομισιόν πως περιθώρια για παραπέρα περικοπές μισθών και συντάξεων δεν υπάρχουν και πως η Ελλάδα χρειάζεται δίκτυο προστασίας ανέργων και απόρων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top