«Γκλαμουράτη» δίκη για Άκη-Βίκυ στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών

Να δώσει εξηγήσεις αυτοπροσώπως στους δικαστές ζήτησε η Σταμάτη

«Γκλαμουράτη»  δίκη για  Άκη-Βίκυ στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών
«Γκλαμουράτη» δίκη αντίστοιχη με την ζωή τους μέχρι την σύλληψή τους περιμένει τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο και την Βίκυ Σταμάτη! Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής», η δίκη τους - εφόσον εκδοθεί παραπεμπτικό βούλευμα εναντίον τους από το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών - θα διεξαχθεί στη μεγάλης χωρητικότητας αμφιθεατρική αίθουσα του Εφετείου Αθ��νών και θα θυμίζει «χολιγουντιανή υπερπαραγωγή».

Ο λόγος που επελέγη η συγκεκριμένη αίθουσα είναι κατά το δημοσίευμα το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την δημοσιογραφική κάλυψη της δίκης από μεγάλα ΜΜΕ του εξωτερικού, τα οποία αναμένεται να διαπιστεύσουν απεσταλμένους τους.

Όπως εκτιμήθηκε από τις δικαστικές αρχές, η μεγάλη και «πολυτελής» για τα ελληνικά (και όχι μόνο) δεδομένα αμφιθεατρική αίθουσα του Εφετείου Αθηνών θα βοηθήσει για να διεξαχθεί κάτω από καλές συνθήκες η δίκη και να μην πληγεί η διεθνής εικόνα της Ελλάδας. Εκτιμάται επίσης ότι μία δίκη πρώην υπουργού θα στείλει το μήνυμα στα ξένα ΜΜΕ και στους δανειστές μας ότι η κατάσταση άλλαξε και ότι υπάρχει αποφασιστικότητα να λογοδοτήσουν όσοι έβλαψαν τη δημοσιονομική της κατάσταση. Στην ίδια κατεύθυνση αναμένεται να βοηθήσουν και οι σκηνές προσαγωγής του Α.Τσοχατζόπουλου στο δικαστήριο από πάνοπλους άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.
Η Βίκυ Σταμάτη πάντως, όπως επίσης αναφέρει σήμερα το «Έθνος», επιμένει να διεκδικεί την αποφυλάκισή της χρησιμοποιώντας κάθε δικονομικό μέσο. Αυτή τη φορά ζήτησε με προσφυγή της στη Δικαιοσύνη να γίνει δεκτό το αίτημά της για να εμφανισθεί αυτοπροσώπως στο Τριμελές Συμβούλιο Εφετών, προκειμένου να πείσει τους δικαστές ότι πρέπει να άρουν την προσωρινή κράτηση που της έχει επιβληθεί εδώ και σχεδόν δέκα μήνες.

Η Βίκυ Σταμάτη υποστηρίζει ότι η ίδια υπάγεται στις «εξαιρετικές περιπτώσεις για τις οποίες το Συμβούλιο Εφετών μπορεί, προτού αποφανθεί για την παραπομπή ή μη της υπόθεσης στο δικαστήριο, να διατάξει την εμφάνιση ενώπιόν του όλων των διαδίκων». Αντίστοιχα αιτήματα για αυτοπρόσωπη παρουσία στο Συμβούλιο εκκρεμούν και από την πλευρά του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top