Επιχείρηση «Καθαρά Χέρια» στο Δημόσιο: Απομακρύνονται οι υπάλληλοι… «τρωκτικά»!

Μέχρι και 7.000 απολύσεις επίορκων, κοπανατζήδων και «ξενόγλωσσων»

Σε λειτουργία έχει μπει η επιχείρηση «Καθαρά Χέρια» στο Δημόσιο, που στόχο έχει τους υπαλλήλους… «τρωκτικά»!

Ποιοι είναι αυτοί; Οι κοπανατζήδες που απουσιάζουν αδικαιολόγητα από την υπηρεσία τους, όσοι έχουν καταδικαστεί από δικαστήρια για σοβαρά αδικήματα, αλλά και όσοι έχουν δηλώσει πλαστούς τίτλους σπουδών και προσόντα, τα οποία ουσιαστικά δεν έχουν.

Ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων-«τρωκτικών» που βρίσκονται στην «κόκκινη γραμμή» εξόδου, ανέρχεται στις… 7.000, μιας και τα μέχρι στιγμής ευρήματα βγάζουν μάτι:

Διορισμένοι με κλεμμένα απολυτήρια Λυκείου, Διευθύντρια με πλαστούς τίτλους σπουδών, αλλά και σπείρα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, είναι μερικά ενδεικτικά στοιχεία της κατάστασης.

Γι΄αυτό, και στο μικροσκόπιο των επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόισιας Διοίκησης, έχουν μπει οι προσωπικοί φάκελοι των εν λόγω υπαλλήλων, που εξετάζονται ενδελεχώς!

Την ίδια στιγμή, εκτός από τα 7.000 «τρωκτικά» που είναι και οι πρώτοι «υποψήφιοι» προς αποχώρηση από το Δημόσιο, η Τρόικα πιέζει για νέο σχέδιο αποχωρήσεων στο Δημόσιο, με «απειλή» τη χορήγηση των επόμενων δόσεων.

Γι΄αυτό και οι εκπρόσωποι της, φτάνουν αποφασισμένοι στην Αθήνα, ώστε να πάρουν σαφείς απαντήσεις τόσο για τις ακριβείς κατηγορίες προσωπικού του Δημοσίου από τις οποίες θα προκύψουν οι 25.000 «διαθέσιμοι» μέχρι τον προσεχή Δεκέμβριο, αλλά και για το πόσοι θ΄απολυθούν μέσα στο 2014!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top