Φήμες ανασχηματισμού και πρωτοβουλίες Σαμαρά για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου

Τσίπρας: το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να διατηρηθεί στην εξουσία

Φήμες ανασχηματισμού και  πρωτοβουλίες Σαμαρά για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου
Στη μεταστροφή του αρνητικού κλίματος που επικρατεί τόσο στην κοινωνία όσο και στην αγορά αποσκοπούν το επόμενο διάστημα οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Ήδη ο πρωθυπουργός, στον κύκλο επαφών που είχε με τους υπουργούς, έδωσε το σύνθημα για εντατικοποίηση των προσπαθειών και για αποτελεσματικότητα στην υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί. Το επόμενο διάστημα ο Αντώνης Σαμαράς σχεδιάζει περιοδείες εντός και εκτός του Λεκανοπεδίου ενώ την ίδια ώρα φουντώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό αλλά και για ελαφρύνσεις στα αδύναμα κοινωνικα στρώματα.

«Υπάρχουν περιθώρια για αλλαγές ...και εγώ περιμένω από την κυβέρνηση να τις δω» δήλωσε στη ΝΕΤ ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γ. Κουμουτσάκος.

Στην απέναντι όχθη, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Real News, επιμένει στην σκληρή γραμμή που ακολουθεί, επιτίθεται στην κυβέρνηση, ζητά εκλογές και κατάργηση του μνημονίου.

«Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να μη θέτει το αδιέξοδο ο δανειζόμενος αλλά να το θέτει ο δανειστής. Και ο δανειζόμενος να παριστάνει τον χαζό... Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παραμένουν στην εξουσία με τ�� στήριξη της τρόικας» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο Βουλευτής και γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Σπ. Λυκούδης, μιλώντας επίσης στη ΝΕΤ, ζήτησε να σταματήσει η ένταση της πολιτικής αντιπαράθεσης μέσω συνθημάτων. «Να σταματήσει η πολιτική της δυστυχίας της καθημερινής αντιπαράθεσης... Η αντιπαράθεση μπορεί να γίνει οξύτατη, με προτάσεις και ιδέες», τόνισε.

Σε πολύ υψηλούς τόνους από την πλευρά του ο Π. Καμμένος μίλησε σήμερα για "χούντα δανειστών".

Στο ΠΑΣΟΚ τα βλέμματα είναι στραμμένα στην προετοιμασία του συνεδρίου, που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ αύριο το πρωί στήνονται εσωκομματικές κάλπες για την ανάδειξη των συνέδρων.

Πάντως, μετά τις επιστροφές των 4 διαγραμμένων βουλευτών στους κόλπους του κόμματος, παράθυρο επιστροφής ανοίγει και για τους γαλάζιους βουλευτές που είχαν φύγει από το «μαντρί», με τον Κώστα Μαρκόπουλο να δηλώνει παρών στη προσπάθεια ανασύνθεσης της Κεντροδεξιάς στην εφημερίδα Real News.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top