Αν είσαι καρδιακός μην κάνεις ΚΛΙΚ! Δες... μισθωτέ και συνταξιούχε που πάνε τα χρήματα σου!

Χιλιάδες ευρώ ξοδεύονται για πάρκα, εκθέσεις και απρόβλεπτες δαπάνες!

Αν είσαι καρδιακός μην κάνεις ΚΛΙΚ! Δες... μισθωτέ και συνταξιούχε που πάνε τα χρήματα σου!

​Αν και σήμερα τα είδαμε όλα με τα ακραία καιρικά φαινόμενα, καλού κακού πάρε ένα ποτηράκι νερό στα χέρια σου, γιατί με αυτά που θα διαβάσεις δεν αποκλείεται να σου έρθει και πάλι ο ουρανός σφοντύλι !!!!

Έχεις άραγε αναρωτηθεί αγαπημένε μου φορολογούμενε ότι μέρος των φόρων, των χαρατσιών και των περικοπών σου πηγαίνουν μεταξύ άλλων στο ίδρυμα της Βουλής;

ekthesi5.jpg

ekthesi3.jpg
Πιο συγκεκριμένα, το συνολικό ποσό που δαπανήθηκε για το 2012 έφτασε τα 2.508.900 ευρώ, ενώ από αυτά τα χρήματα 592.000 ευρώ δόθηκαν για αμοιβές του προσωπικού του συγκεκριμένου ιδρύματος. Επιπλέον 368.000 ευρώ δαπανήθηκαν για τη λειτουργία του Πάρκου Εθνικής συμφιλίωσης στο Γράμμο για το οποίο είχε προκληθεί μεγάλος θόρυβος όταν το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα επί προεδρίας Πετσάλνικου.
ekthesi.jpg
Για εκδόσεις το ίδρυμα ξόδεψε το 2012, 316.000 ευρώ, ενώ άλλα 464.000 ευρώ ήταν τα ποσά για εκπαιδευτικά προγράμματα. Τα έξοδα διοίκησης του ιδρύματος φτάνουν τα 170.000 ευρώ, ενώ ο κωδικός με τον τίτλο απρόβλεπτες δαπάνες (δηλαδή… τρέχα γύρευε) έχει πίστωση 130.000 ευρώ!!!

Σημειώνεται πως αν και το ίδρυμα λειτουργεί επίσημα εδώ και 10 χρόνια, είναι η πρώτη φορά που ο προϋπολογισμός του δίνεται στη δημοσιότητα! Αν λοιπόν λάβουμε υπόψη πως το 2012, έτος βαθιάς κρίσης και ύφεσης δόθηκαν 2,5 εκατ. ευρώ, φανταστείτε τι λεφτά «πετάχτηκαν» προ κρίσης!

Έκπληξη επίσης εξακολουθεί να αποτελεί ο αριθμός των υπαλλήλων που δουλεύουν στο ίδρυμα, αλλά και το ακριβές ποσό της μισθοδοσίας των στελεχών του ιδρύματος.

Το μόνο θετικό είναι το γεγονός ότι για το 2013 ο προϋπολογισμός του ιδρύματος είναι ελαφρώς μειωμένος και φτάνει τα 1.856.000 ευρώ!

Δείτε περισσότερα για το Ίδρυμα της Βουλής ΕΔΩ

Βίντεο star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top