Να το θείο σημάδι...πριν τον κατακλυσμό! O Παπανδρέου είπε ότι πονάει για τα μέτρα!

«Όχι άλλη λιτότητα» τονίζει στο CNN – Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Να το θείο σημάδι...πριν τον κατακλυσμό! O Παπανδρέου είπε ότι πονάει για τα μέτρα!

Κάθε φορά που κάνει δηλώσεις ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου γίνεται … «κατακλυσμός» μεταφορικά και κυριολεκτικά, όπως το ζήσαμε όλοι το πρωί της Παρασκευής στην Αθήνα!!! Δεν είναι και λίγο να ακούς έναν πολιτικό τέτοιου βεληνεκούς να εξομολογείται πως πονάει… όταν βλέπει τον ελληνικό λαό να πονάει!! Αυτό είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, στη θρυλική δημοσιογράφο Christiane Amanpour, μιλώντας για την οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας που έχουν «τσακίσει» τους Έλληνες.

Πιο συγκεκριμένα, όταν η δημοσιογράφος του CNN ρώτησε τον πρώην πρωθυπουργό και νυν καθηγητή του Χάρβαρντ και του Κολούμπια: «Ήσαστε πρωθυπουργός της χώρας, το ίδιο και ο πατέρας σας, το ίδιο και ο παππούς σας. Πώς νιώθετε όταν βλέπετε το λαό να πονάει;» τότε ο κος Παπανδρέου είπε: «Κι εγώ πονάω. Έπρεπε να πάρω δύσκολες αποφάσεις, γιατί αντιμετωπίζαμε τη χρεoκοπία και φυσικά θέλαμε να την αποφύγουμε. Και έπρεπε να πάρουμε επώδυνα μέτρα και ο πόνος είναι ακόμα εκεί. Πιστεύω ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς! Την ίδια ώρα, όμως, περιμέναμε να έχουμε μεγαλύτερη υποστήριξη και προστασία από το ευρωπαϊκό σύστημα».

Ο άνθρωπος που άνοιξε το δρόμο για να μπει η Ελλάδα στο μηχανισμό στήριξης, προειδοποιεί μάλιστα πως ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ληφθούν νέα μέτρα λιτότητας τονίζοντας: «Η λιτότητα δεν είναι λύση. Η λιτότητα μπορεί να είναι απαραίτητη για να ελέγχουμε τον προϋπολογισμό, αλλά στο τέλος δεν θα είναι αυτή η φόρμα που θα μας κάνει πιο ανταγωνιστικούς».

Αναφερόμενος ειδικά στη νέα γενιά και τη μάστιγα της ανεργίας που την απειλεί πολύ επικίνδυνα , ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει πως δεν θέλει να δει άλλη γενιά χαμένη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να βάλουν κάτω τα κεφάλια τους οι ηγέτες και να σκεφτούν!!

«Αυτό που συμβαίνει τώρα, είναι ότι τα μέτρα λιτότητας είναι πολύ βαθιά και σπάνε τα φτερά της νέας γενιάς. Δεν θέλω να δω άλλη χαμένη γενιά. Γι΄ αυτό πρέπει να σκεφτούμε...» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της φοροδιαφυγής ο κος Παπανδρέου έκανε λόγο για «παγκόσμιο πρόβλημα και όχι αποκλειστικά ελληνικό και είναι λάθος και άδικο να ελληνοποιούνται όλα τα προβλήματα».

Τέλος ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έκανε το χρέος της αλλά «σαν Ευρώπη αποτύχαμε να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες των λαών μας».

«Είμαστε ακόμη διχασμένοι» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε τη συνέντευξη ΕΔΩ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top