Μανιτάκης: Πειθαρχικές διώξεις για τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους

Ανακοίνωση στήριξη από ΔΗΜΑΡ για τον υπουργό μετά τη συνάντηση με Σαμαρά

Μανιτάκης: Πειθαρχικές διώξεις για τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους

Την άσκηση πειθαρχικών διώξεων στους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους προανήγγειλε ο Αντώνης Μανιτάκης μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά.

Όπως τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έχει στα χέρια του έκθεση του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης όπου γίνεται λόγος για επίορκους υπαλλήλους και «θα ελεγχθεί η ακρίβεια της έκθεσης και μετά θα ασκηθεί πειθαρχική δίωξη εκεί που δεν έχει ασκηθεί ακόμη».

«Όλες οι εξαγγελίες που έχουν γίνει δρομολογούνται» σχολίασε εξάλλου ερωτώμενος για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Ανακοίνωση στήριξη από ΔΗΜΑΡ

Τη στήριξή της στον Αντώνη Μανιτάκη εξέφρασε, εξάλλου, η ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της πως η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων «διασφαλίζει την ορθολογική κατανομή του προσωπικού και για αυτό πρέπει να στηριχθεί από όλους».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα με αξιολόγηση και αναβάθμιση των δομών και των λειτουργιών είναι αναγκαία συνθήκη για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Το σχέδιο της κινητικότητας του προσωπικού που προωθείται από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμιση�� διασφαλίζει την ορθολογική κατανομή του προσωπικού, και για αυτό πρέπει να στηριχθεί από όλους.

Αυτή η διαδικασία πρέπει να συνοδευτεί με την απομάκρυνση όλων των επίορκων, όσων εισήχθησαν στο δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά και όσων συστηματικά απέχουν από την εργασία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top