Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή της Βουλής το Μνημόνιο Κατανόησης Ελλάδας και Τουρκίας

Για τον αγωγό φυσικού αερίου μέσω των δύο κρατών

Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή της Βουλής το Μνημόνιο Κατανόησης Ελλάδας και Τουρκίας
Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, από τους βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, το νομοσχέδιο που κυρώνει το Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Στο Μνημόνιο επαναβεβαιώνεται η δέσμευση των δύο χωρών για την υλοποίηση του αγωγού ITGI που διασυνδέει την Τουρκία, την Ελλάδα και την Ιταλία για μεταφορά φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν.
Σχετικά με την σκοπιμότητα αναθέρμανσης του ζητήματος της κατασκευής του ITGI, παρότι φέρεται να έχει προκριθεί η υλοποίηση του ανταγωνιστικού του αγωγού TAP, ο υφυπουργός Ενέργειας Ασημάκης Παπαγεωργίου απάντησε «πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε κάθε περίπτωση, ώστε να υπάρχει ένας έτοιμος αγωγός αναλόγως των εξελίξεων ώστε να χρησιμοποιηθεί».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος ανέφερε ότι το κόμμα του δεν υπερψηφίζει το νομοσχέδιο, αλλά επιφυλάχθηκε για την στάση του στην Ολομέλεια.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με τη Ραχήλ Μακρή, επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν οριστικά στην Ολομέλεια, η Χρυσή Αυγή καταψήφισε, ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ Μωραΐτης και Μανωλάκου, οι οποίοι δεν συμμετείχαν στη συζήτηση λόγω της απεργίας, ανέφεραν σε επιστολή τους ότι το κόμμα τους καταψηφίζει το νομοσχέδιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top