Μοσκοβισί: Θέλουμε να μετάσχουμε στην αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας

«Προσέγγιση μεγαλύτερης συνεργασίας» ζήτησε από τις χώρες της ΕΕ

Μοσκοβισί: Θέλουμε να μετάσχουμε στην αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας

«Θέλουμε να μετάσχουμε στην αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας» τονίζει σε συνέντευξη στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της επίσκεψης του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα.

«Η Γαλλία είναι στο πλευρό της Ελλάδας και η επίσκεψή μας είναι μια επίσκεψη φιλίας. Αγωνιστήκαμε για την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ κάτι που είναι επωφελές και για την Ελλάδα αλλά και για τη ζώνη του ευρώ. Αγωνιστήκαμε πολύ για αυτό και σήμερα θέλουμε να μετάσχουμε στην αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας. Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και θα συνεισφέρουμε και εμείς βέβαια μέσω των γαλλικών επενδύσεων, καθώς οι γαλλικές εταιρίες μπορούν να βοηθήσουν στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων» σημείωσε ο Μοσκοβισί.

Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ εξήγησε ότι δεν υπάρχει θέμα αγοράς φρεγάτων αλλά ενοικίασης, το οποίο και θα εξεταστεί, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει Ευρώπη του Βορρά και του Νότου, Ευρώπη των καλών και των κακών: «Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι υπάρχει μια Ευρώπη του Βορρά και μια Ευρώπη του Νότου, μια Ευρώπη των κακών και μια Ευρώπη των καλών. Υπάρχει μία Ευρώπη. Αλλά, από την άλλη, ο καθένας πρέπει να κάνει τη δική του προσπάθεια».

«Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει μια προσέγγιση μεγαλύτερης συνεργασίας έτσι ώστε οι χώρες που έχουν ελλείμματα να κάνουν μεταρρυθμίσεις, και οι χώρες που έχουν πλεονάσματα να είναι ικανές να ανταποκρίνονται στην εσωτερική ζήτηση. Είναι μια συζήτηση που γίνεται σε διεθνές επίπεδο» καταλήγει ο Μοσκοβισί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top