Βέλη της αντιπολίτευσης για την επίσκεψη Ολάντ

ΣΥΡΙΖΑ: Δημιουργούν επίπλαστη εικόνα αισιοδοξίας που απέχει από την πραγματικότητα

Βέλη της αντιπολίτευσης για την επίσκεψη Ολάντ

Βέλη εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή τη χθεσινή επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ.

«Για μια ακόμη φορά ο κ. Σαμαράς περιορίζει τις διεθνείς επαφές της χώρας στο επίπεδο της επικοινωνιακής διαχείρισης για τη δημιουργία μιας επίπλαστης εικόνας αισιοδοξίας που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Οι επενδύσεις, η ανάπτυξη και η καταπολέμηση της ανεργίας δεν μπορούν να έρθουν μέσα από τη συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής της λιτότητας που εξαθλιώνει την Ελλάδα και αποδομεί συνολικά την Ευρώπη. Δεν μπορούν να έρθουν από έναν πρωθυπουργό και από μία κυβέρνηση δεσμευμένους στα μνημόνια, που δεν εκμεταλλεύτηκαν ούτε το λάθος του ΔΝΤ στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και παραμένουν άφωνοι στο ευρωπαϊκό επίπεδο, δίχως να έχουν προβάλει καμία θέση για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οτι «άνοιξε τον δρόμο» για να βάλει και η Γαλλία «χέρι στα ασημικά της πατρίδας μας» κατηγορούν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξάλλου οι Ανεξάρτητοι Έλληνες: «Ο κ. Σαμαράς αντί να απαιτήσει από τον κ. Ολάντ την διαγραφή του επονείδιστου χρέους, άνοιξε τον δρόμο προκειμένου μετά την κ. Μέρκελ και την παρέα της να βάλει χέρι στα ασημικά της πατρίδας μας και στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της και η Γαλλία», δήλωσε ο κ��ινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς.

«Το βλέμμα του Ολάντ είναι στραμμένο στα ελληνικά ενεργειακά κοιτάσματα. Όλες οι μεγάλες δυνάμεις διεκδικούν προνομιακή συνεργασία με τη χώρα μας στον τομέα της ενέργειας, την ώρα που η γελοία μνημονιακή συγκυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι είμαστε φτωχή χώρα» αναφέρει από την πλευρά της Χρυσή Αυγή. «Τρέμει το διεθνές τοκογλυφικό κατεστημένο από την σαρωτική άνοδο της Χρυσής Αυγής. Μέρκελ, Ολάντ, Μπαρόζο και πολλοί άλλοι παράγοντες που στοχεύουν στη διάλυση της χώρας μας και την υφαρπαγή του εθνικού της πλούτου, ξέρουν πως η Χρυσή Αυγή είναι το τελευταίο εμπόδιο στα ανθελληνικά τους σχέδια» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος του κ. Μιχαλολιάκου.

«Η συνεκμετάλλευση των δημόσιων υποδομών, του φυσικού και ορυκτού πλούτου από το γαλλικό και ελληνικό κεφάλαιο, είναι το αντιστάθμισμα που αξίωσε ο Φ. Ολάντ για τη στήριξη που παρέχει στην κυβέρνηση και την ελληνική πλουτοκρατία. Προκλητικότατα ο πρόεδρος της Γαλλίας και ο πρωθυπουργός παριστάνουν ότι νοιάζονται για το δράμα των ανέργων και των λαών, τη στιγμή που είναι συνυπεύθυνοι για την πολιτική της ΕΕ που τσακίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και ειδικά των νέων. Τα κόμματα που έλεγαν ότι ο Ολάντ φέρνει νέο φιλολαϊκό αέρα στην ΕΕ πρέπει τώρα να απολογηθούν στο λαό για τα ψέματά τους» τονίζει, τέλος το ΚΚΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top