«Δυνατότητες για μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα» βλέπει ο Στουρνάρας

«Η ανάπτυξη είναι η μεγαλύτερη λύση για την ανεργία»

«Η ανάπτυξη είναι η μεγαλύτερη λύση για την ανεργία. Η Ελλάδα πρέπει τώρα να ανακάμψει πια, να μιλήσουμε για επενδύσεις» τονίζει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα.
Όπως δήλωσε ο Έλληνας υπουργός, στις συζητήσεις που είχε με τον Γάλλο ομόλογό του Πιέρ Μοσκοβισί επισημάνθηκε κυρίως η ανάγκη για επενδύσεις.
Παράλληλα, πρόσθεσε πως υπάρχει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον καθώς και ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, με το γαλλικό ενδιαφέρον εστιάζεται στην ενέργεια, τα λιμάνια, τις μαρίνες και τη γη. «Πιστεύω ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες για επενδύσεις στην Ελλάδα», τόνισε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.
Πρόσθεσε ακόμη ότι «οι επενδύσεις έχουν να κάνουν με συγκριτικά πλεονεκτήματα. Που σημαίνει ότι, διαφορετικά συγκριτικά πλεονεκτήματα έχει η Ελλάδα, διαφορετικά η Γαλλία. Υπάρχει πάντα όμως κοινό, αμοιβαίο ενδιαφέρον».
Επίσης, ο Γ. Στουρνάρας τόνισε πως ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε πως η λύση για την ανεργία είναι η ανάπτυξη. «Γιατί η ανάπτυξη είναι η μεγαλύτερη λύση για την ανεργία. Όταν ειδικά η ανεργία των νέων στην Ελλάδα είναι τραγική και φτάνει στο 60%».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top