Ολάντ στην ελληνογαλλική σχολή: Θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ

Δείτε σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Ολάντ στην ελληνογαλλική σχολή: Θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ

​«Η επίσκεψη σας είναι συμβολική. Συμβολίζει όλα όσα ενώνουν την Ελλάδα και τη Γαλλία, τη φιλία που δεν έχει διαψευσθεί ποτέ. Κύριε πρόεδρε της Γαλλίας επιτρέψτε μου να σας ευχαριστήσω για αυτό», τόνισε ο πρόεδρος της ελληνογαλλικής σχολής κατά τη συνάντησή του με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Από την πλευρά του ο κος Ολάντ, επανέλαβε ότι έρχεται ως φίλος στην Ελλάδα, «μια χώρα με την οποία έχουμε ιστορικούς δεσμούς εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αισθανόμαστε περήφανοι γιατί έχουμε συμβάλλει στην ανεξαρτησία της Ελλάδας αλλά και στην παραμονή της στην Ευρωζώνη. Θέλουμε να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ» είπε χαρακτηριστικά.

«Θα πρέπει να διευκολύνουμε την Ελλάδα να βγει από την κρίση» τόνισε ο κ. Ολάντ, δίνοντας τα συγχαρητήρια του στον Αντώνη Σαμαρά για την δουλειά που έκανε. «Δεν μπορούμε να μιλάμε για θυσίες συνέχεια. Η εμπιστοσύνη που αναπτύχθηκε, πρέπει να μπει στην υπηρεσία της ανάπτυξης, που είναι το μεγάλο διακύβευμα », πρόσθεσε

Δεσμευθήκαμε με τον Έλληνα πρωθυπουργό να έρθουν γαλλικές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα, επανέλαβε ο γάλλος πρόεδρος. Μάλιστα όπως είπε, η ελληνική πλευρά του έθεσε αίτημα να συμμετάσχει η Γαλλία στις αποκρατικοποιήσεις. «Πρέπει να απαντήσουμε στο αίτημα και πρέπει να βοηθήσουμε με την τε��νολογία και την τεχνογνωσία».

Βίντεο ΝΕΤ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top