Σόιμπλε: «Η Ελλάδα θα πάρει την επόμενη δόση»

«Η τρόικα λέει ότι η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους του 2012»

Την ημέρα της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου στην Αθήνα, τ�� καλά νέα έρχονται από τη Γερμανία, καθώς εκφράζεται η «βεβαιότητα» ότι θα εκταμιευθεί κανονικά η δόση των 2,8 δισ. ευρώ. Και εκφράζεται μάλιστα από τον Γερμανό υπουργό οικονομικών.

«Η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους της για το 2012, σύμφωνα με την τρόικα και αναμένεται να εκταμιευθεί κανονικά η επόμενη δόση» υποστηρίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Την ίδια ώρα, από τις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Όλι Ρεν, δήλωσε ότι οι χώρες που θα επιτυγχάνουν τους δημοσιονομικούς τους στόχους θα έχουν και περισσότερο χρόνο στη διάθεση τους, ώστε να εφαρμόσουν το πρόγραμμα.

Με βάση το πρακτορείο Dow Jones Newswires και απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, τα τελικά δημοσιονομικά στοιχεία από την τρόικα θα εμφανίσουν ότι η Αθήνα πέτυχε τους στόχους του προγράμματος διεθνούς βοήθειας και έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για την καταβολή της επόμενης δόσης από τους δανειστές της.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το εν λόγω έγγραφο παρουσιάστηκε σήμερα στο γερμανικό Κοινοβούλιο με στόχο την ενημέρωση των βουλευτών σχετικά με τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε κατά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 11 Φεβρουαρίου, όπως και των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την επόμενη ημέρα. Βάσει του πρακτορείου οι εκπρόσωποι της Τρόικας ενημέρωσαν το Eurogroup για την δημοσιονομική πολιτική της Ελλάδας.

«Θεωρείται ότι οι στόχοι του προγράμματος για το 2012 έχουν επιτευχθεί», ανέφερε η Τρόικα στο Eurogroup σύμφωνα με το έγγραφο. «Η Τρόικα θεωρεί ότι η Ελλάδα πορεύεται καλώς στην πορεία για την επίτευξη του στόχου το Φεβρουάριο, για την καταβολή της επόμενης δόσης», πρόσθεσε.

Να σημειωθεί πως η δόση των 2,8 δισ. ευρώ εγκρίθηκε το Δεκέμβριο και τελούσε εν αναμονή της εκπλήρωσης των στόχων του 2012, ενώ για το σκοπό αυτό θα συνεδριάσει το Euro Working Group στις 21 Φεβρουαρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top