Προστασία της μεσαίας τάξης ζητά από τον Σαμαρά η ΕΣΕΕ

Αίτημα για συνάντηση από τον Βασίλη Κορκίδη

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ζήτησε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β.Κορκίδης, εκτιμώντας ότι «η περιγραφή της καθημερινότητας, από τους πλέον αρμόδιους, θα βοηθήσει τον πρωθυπουργό να παρέμβει προσωπικά για να προστατεύσει την ελληνική μεσαία τάξη να επιβιώσει και να μπορέσει να ξεπεράσει με αξιοπρέπεια, ίσως ίσως δυσκολότερη χρονιά της εντός κρίσης περιόδου».

Η συνάντηση, τονίζει ο κ.Κορκίδης, θα είναι πολύ χρήσιμη «αφού δεν είμαστε συνδικαλιστές που διαλύουμε τα πάντα, αλλά θεσμικοί κοινωνικοί εταίροι και παραγωγικοί φορείς που έχουμε δικαίωμα στην εργασία, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο τη ΕΣΕΕ, -με αφορμή την συνέντευξη του πρωθυπουργού σε Κυριακάτικη εφημερίδα- επιβεβαιώνεται η άποψη ότι μπορεί και πρέπει να αλλάξουν, το συντομότερο, όλα όσα δεν λειτουργούν και όλα όσα φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, σημειώνει ότι ο υπουργός Εργασίας «είναι από τους λίγους που διαλέγεται, ενημερώνει και αξιοποιεί τον ρόλο των κοινωνικών εταίρων εργοδοτών και εργαζομένων» ενώ προσθέτει πως, παρά τις έντονες αντιθέσεις του με το υπουργείο Ανάπτυξης, «για τις Κυριακές, τις ταμπέλες της ντροπής και το ΕΣΠΑ, οφείλει να αναγνωρίσει ότι η πόρτα του υφυπουργού εμπορίου είναι πάντα ανοιχτή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top