Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ για τα αποτελέσματα της συνάντησης των τριών αρχηγών

Κριτική και από ΚΚΕ για την ανεργία

Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ για τα αποτελέσματα της συνάντησης των τριών αρχηγών
Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ προκάλεσε η συνάντηση των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση και οι πρωτοβουλίες της σχετικά με την ανεργία.

«Σε άλλη μία συνάντηση, η τριανδρία της καταστροφής επιβεβαιώνει την ακολουθούμενη μνημονιακή πολιτική του «λάθους». Επιμένουν πεισματικά σε ένα πρόγραμμα που δεν βγαίνει και το μόνο που κάνει με βεβαιότητα είναι να καταστρέφει την κοινωνία και την οικονομία. Το δε όψιμο ενδιαφέρον των συγκυβερνώντων, ιδιαίτερα για την ανεργία, που έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα στη χώρα μας, είναι υποκριτικό όταν ειδικά ο κρυπτόμενος Πρωθυπουργός θεωρεί ότι θα την αντιμετωπίσει εφαρμόζοντας επιθετικότερα την ίδια πολιτική λιτότητας, που μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια την τριπλασίασε. Η συγκυβέρνηση του κ. Σαμαρά που είναι προσηλωμένη στη στρατηγική της κ. Μέρκελ, εφαρμόζοντας ταυτόχρονα αυτή την αποδεδειγμένα αποτυχημένη πολιτική λιτότητας σε μια ήδη καθημαγμένη κοινωνία και οικονομία, θα πάρει την απάντησή της από τον ελληνικό λαό, μαζικά, ειρηνικά και αποφασιστικά στην απεργία της 20ης Φεβρουαρίου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΚΚΕ από την πλευρά του αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Τα κόμματα της συγκυβέρνησης εμπαίζουν και προκαλούν τους ανέργους και ειδικά τους νέους. Αντί για μέτρα προστασίας τους η κυβέρνηση στέλνει σ’ αυτούς χαράτσια και εξοντωτικούς φόρους και χρηματοδοτεί τους μεγάλους επιχειρηματίες. Αξιοποιεί την ανεργία για να τσακίσει μισθούς και εργασιακά δικαιώματα και να καταδικάσει τους νέους σε μισθούς πείνας και σε ένα εφιαλτικό εργασιακό καθεστώς. Οι άνεργοι, οι νέοι, μαζί με όλους τους εργαζόμενους πρέπει με τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 20 Φλεβάρη και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, να δώσουν αποστομωτική απάντηση στην κυβέρνηση, διεκδικώντας μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων, σταθερή δουλειά για όλους με σύγχρονα δικαιώματα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top