Ρακιντζής: η κακοδιαχείριση στους δήμους καλά κρατεί

Υπεξαίρεσαν ακόμη και χορηγία στη μνήμη των νεκρών μαθητών στα Τέμπη!

Η κακοδιαχείριση και η διαφθορά στο δημόσιο δεν έχουν τέλος. Πρώην δήμαρχος και πρώην ταμίας κατηγορούνται ότι υπεξαίρεσαν ένα εκατομμύριο 323 χιλιάδες ευρώ στα οποία φέρεται να περιλαμβανόταν και επιχορήγησ�� του ΟΠΑΠ για αθλητικά κέντρα στη μνήμη των μαθητών που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα στα Τέμπη!

O γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης είπε στο Star: «Υπάρχει μια έκθεση ότι λείπουν αυτά τα λεφτά από υπαιτιότητα του Δημάρχου. Δικάζεται γι αυτά. Τώρα αν είναι υπεξαίρεση, κλοπή ή οτιδήποτε άλλο θα τα βρει το δικαστήριο». Σύμφωνα με το πόρισμα της έκθεση που πα��ουσίασε το Star, από τον έλεγχο διαπιστώθηκαν παραλείψεις που δημιούργησαν «κακοδιαχείριση στο Δήμο λόγω κυρίως εξωλογιστικών πληρωμών συνολικού ύψους 2 εκατ. 376 χιλιάδων 889 ευρώ.
«Ένα ποσό από αυτά, 1. 100. 000 ευρώ, ενεργοποιήθηκε εκ των υστέρων και υπάρχουν νόμιμα παραστατικά. Για το υπόλοιπο ποσό 1.300.000 ευρώ υπάρχει έλλειμμα πραγματικό και γι αυτό παραπέμπονται να δικαστούν», τόνισε ο Λέανδρος Ρακιτζής.
Πρώην δήμαρχος και ταμίας παραπέμφθηκαν στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης μετά από βούλευμα του συμβουλίου εφετών για την υπόθεση που αποκαλύφθηκε τον Μάρτιο του 2009. Αναμένεται να οριστεί τακτική δικάσιμος.

Πρώην δημοτικός σύμβουλος, μιλώντας αποκλειστικά στο Star, παρουσί��σε μια άλλη εκδοχή: «Με εντολή Δημάρχου ο ταμίας έδινε χρήματα και δεν έκοβε εντάλματα αλλά απλές αποδείξεις». Ο πρώην δήμαρχος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 20 χιλιάδων ευρώ, αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε ότι με αυτά τα χρήματα αυτά έκανε εξωλογιστικές πληρωμές για έργα και μισθοδοσίες υπαλλήλων. Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε και ο πρώην ταμίας του δήμου.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top