Ποια πασίγνωστα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα «χώνουν» στον Βενιζέλο για την επιλογή των συνέδρων;

Μια μικρή ανακοίνωση που θα προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

​Καταγγελίες και παράπονα σε βάρος της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ εν όψει του συνεδρίου εξαπολύουν με κοινή τους ανακοίνωση 10 γνωστά στελέχη του κόμματος, μεταξύ των οποίων ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής και ο γραμματέας του απερχόμενου εθνικού συμβουλίου Μιχάλης Καρχιμάκης.

Πιο συγκεκριμένα, τα δέκα στελέχη καταγγέλλουν το σύνολο σχεδόν των προσυνεδριακών διαδικασιών, καθώς μιλούν για «απαράδεκτες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις», για «επιλεκτική αναλογία εκπροσώπησης των οργανώσεων» και για «φαλκίδευση της ισότητας της ψήφου».

Τα δέκα στελέχη του κόμματος που υπογράφουν την πρώτη ανακοίνωση είναι τα εξής:

1.Διαμαντίδης Ιωάννης (Μέλος ΚΟΕΣ)

2.Διαμαντοπούλου Κατερίνα (Μέλος ΚΟΕΣ)

3.Καρχιμάκης Μιχάλης (Γραμματέας Ε.Σ Μέλος ΚΟΕΣ)

4. Νιώτης Γρηγόρης (Μέλος ΚΟΕΣ)

5.Νούσιος Βασίλης (Μέλος ΚΟΕΣ)

6.Οικονόμου Παντελής (Μέλος ΚΟΕΣ)

7.Παπαηλιού Άσπα (Μέλος ΚΟΕΣ)

8.Πεταλωτής Γιώργος (Μέλος ΚΟΕΣ)

9.Στρατάκης Μανώλης (Μέλος ΚΟΕΣ)

10.Σωτηρίου Ιωάννης (Μέλος ΚΟΕΣ)

Οι παραπάνω υπογράφοντες καλούν τον κ. Βενιζέλο «να τιμήσει την δέσμευση του να προασπίσει τον δημοκρατικό χαρακτήρα του Κινήματος και να εγγυηθεί την πλήρη τήρηση των προβλέψεων του Καταστατικού».

Το πλήρες κείμενο της καταγγελίας των 10 στελεχών του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

Στην τελική ευθεία πριν από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, πυκνώνουν τα περιστατικά απαράδεκτων αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων. Επιλεκτική και όχι ενιαία αναλογία εκπροσώπησης των οργανώσεων, με κορυφαίο δείγμα την απόπειρα να μειωθεί η εκπροσώπηση των απόδημων Ελλήνων. Φαλκίδευση της ισότητας ψήφου μελών και φίλων, με την εισαγωγή του αδιανόητου "κριτηρίου" για εκπροσώπηση, με βάση αριθμό ψηφοφόρων στις βουλευτικές εκλογές και όχι με βάση τη συμμετοχή στις συνεδριακές διαδικασίες.

Διορισμός εφορευτικών επιτροπών αντί εκλογής.

Ασάφειες για κρίσιμα ζητήματα ελάχιστες μέρες πριν από την εκλογή συνέδρων.

Άγνωστος αριθμός «αριστίνδην» συνέδρων και ύποπτη μη ανακοίνωσή τους με αποκλεισμό πολλών πρώην βουλευτών και μελών κεντρικής επιτροπής που είχαν ιστορική διαδρομή με αγώνες για το κίνημα.

Η εκτίμηση αυτή δεν είναι μόνο δική μας.

Καλούμε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να τιμήσει την δέσμευσή του να προασπίσει τον δημοκρατικό χαρακτήρα του Κινήματος και να εγγυηθεί την πλήρη τήρηση των προβλέψεων του Καταστατικού, που αφορούν τη διεξαγωγή των προ-συνεδριακών και συνεδριακών διαδικασιών.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπό την ιδιότητά του αυτή έχει την πρώτη ευθύνη για τη διασφάλιση της ενότητας του Κινήματος.

Σε μια στιγμή σημαντικών προκλήσεων για την χώρα και την Παράταξη, θεωρούμε αδιανόητο να υπάρξει αποπροσανατολισμός με τέτοιες ανούσιες, σε τελική ανάλυση, μεθοδεύσεις.

Το μήνυμά μας είναι ότι, σε κάθε περίπτωση, η Παράταξη δεν θα αφήσει την ευκαιρία του Συνεδρίου για θετικές εξελίξεις, να πάει χαμένη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top