Βενιζέλος: Να κινηθούμε ενωμένοι με ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης

"Η κοινωνία δεν αντέχει πρόσθετα μέτρα"

Βενιζέλος: Να κινηθούμε ενωμένοι με ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης

​Την ανάγκη να προχωρήσει η χώρα στο δικό της εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Καμία χώρα με αξιοπρέπεια δεν ανέχεται έξωθεν επιβεβλημένες λύσεις. Έχει σημασία να προχωρήσουμε από το μνημόνιο στο δικό μας ενδογενές, εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης» είπε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας με παραγωγικούς φορείς και κοινωνικούς εταίρους στην Ιπποκράτους, όπου και παρουσίασε τις προτάσεις του κόμμα��ος του για ένα τέτοιο σχέδιο στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου της παράταξης, ο κος Βενιζέλος αναφέρθηκε και στην τρόικα και τις απαιτήσεις της από την Ελλάδα.

«Πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να ληφθούν πρόσθετα μέτρα δημοσιονομικού και εισοδηματικού χαρακτήρα, γιατί δεν τα αντέχει η Βουλή, η κοινωνία και η πραγματική οικονομία» είπε χαρακτηριστικά.

Κάνοντας ανασκόπηση στο έργο της κυβέρνησης Παπανδρέου και στην προσφυγή της χώρας στο Μηχανισμό Στήριξης, ο κος Βενιζέλος τόνισε πως δεν υπήρχε "καλή και κακή επιλογή", μόνο "κακή και καταστροφική", ότι δεν υπήρχε εναλλακτική επιλογή και πως η άλλη πολιτική ήταν ολέθρια".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν είναι μια κυβέρνηση της ΝΔ και ότι οι υπουργοί της δεν εφαρμόζουν την πολιτική της ΝΔ, αλλά ότι η κυβέρνηση λειτουργεί στη βάση της προγραμματικής συμφωνίας των κομμάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε ότι στόχος για να εξασφαλιστεί ο ορίζοντας τετραετίας της κυβέρνησης είναι η επικαιροποίηση της συμφωνίας αυτής.

«Έχει σημασία να κινηθούμε εθνικά ενωμένοι, κοινωνικά σε κλίμα συναίνεσης και εθνικά σε κλίμα συνευθύνης», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Δείτε σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top