Επιστρέφουν στο Δημόσιο 2.000 υπάλληλοι που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα

Η τρόικα ζητά αποχωρήσεις αλλά θα «βολευτεί» με… επιστροφές!

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινώσει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τις κενές θέσεις που είναι διαθέσιμες στο δημόσιο.

Σε αυτές τις θέσεις, οι οποίες προέκυψαν ύστερα από αιτήματα που απέστειλαν φορείς για μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, θα τοποθετηθούν 2.000 υπάλληλοι οι οποίοι βρίσκονται από τον Νο��μβριο σε διαθεσιμότητα.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά τις επικρίσεις για σημαντικές καθυστερήσεις στην εφαρμογή του σχεδίου κινητικότητας και το ενδεχόμενο επαναφοράς του αιτήματος για άμεσες απολύσεις από την τρόικα. Ωστόσο, αλαλούμ επικρατεί για το μέλλον όσων υπαλλήλων υπάχθηκαν σε διαθεσιμότητα αλλά έχουν επιστρέψει στα καθήκοντά τους με δικαστικές αποφάσεις - είτε μέσω προσωρινών διαταγών είτε με ασφαλιστικά μέτρα.

Πρακτικά, επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θεωρείται ότι παραμένουν σε διαθεσιμότητα μετά την αυτοδίκαιη κατάργηση της θέσης τους και θα συμμετάσχουν κανονικά στη διαδικασία μετακίνησης σε άλλες υπηρεσίες που θα αρχίσει με την ανακοίνωση των θέσεων.

Βάσει των ρυθμίσ��ων, μόλις ανακοινωθούν οι κενές θέσεις και σε διάστημα 20 ημερών οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις στις οποίες θα δηλώνουν την προτίμησή τους για τους φορείς που κατά προτεραιότητα επιθυμούν να μεταφερθούν.

«Αν συμπληρώσουν την αίτηση, τότε σημαίνει πως αναιρούν την προσφυγή τους και τα ασφαλιστικά μέτρα καθώς εμφανίζονται να αποδέχονται το καθεστώς διαθεσιμότητας» σχολιάζουν στελέχη του Δημοσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top