Θ.Πάγκαλος: Συμφωνώ με το Μέργο, είναι μεγάλος ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα

Ζητά την άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο και …απολύσεις ο πρώην υπουργός!

Θ.Πάγκαλος: Συμφωνώ με το Μέργο, είναι μεγάλος ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα

Την ώρα που οπρωθυπουργός σε ρόλο «πυροσβέστη» προσπαθεί να σβήσει τα « πυρηνικά μέτωπα» που άναψε η δήλωση του Μέργου πως ο κατώτατος μισθός είναι αρκετά μεγάλος στην Ελλάδα, ο κος Πάγκαλος ρίχνει «πετρέλαιο», αναζωπυρώνοντας τις φωτιές!

«Είναι μία οικονομική άποψη η οποία δεν είναι λανθασμένη» είπε ο πρώην αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης για τα όσα υποστήριξε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών για τον κατώτατο μισθό.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, ο πρώην υπουργός σημείωσε πως ήταν λάθος ο χρόνος που επέλεξε ο ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών να δημοσιοποιήσει αυτές τις απόψεις.

«O κ. Μέργος εξέφρασε μια πανεπιστημιακή άποψη, ενώ την ίδια στιγμή είναι γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών. Αυτό είναι λάθος. Κατά την άποψή μου, αυτό που εξέφρασε, είναι μια οικονομική άποψη, η οποία δεν είναι λανθασμένη. Είναι απλά μια κουβέντα που απλά δεν πρέπει να λέγεται. Αυτό όμως που δεν πρέπει να κάνεις είναι να δυναμιτίζεις το ήδη τεταμένο κλίμα» είπε χαρακτηριστικά ο Θόδωρος Πάγκαλος!

Αναφερόμενος στα αιτήματα της τρόικας όσον αφορά το μέγεθος του Δημόσιου Τομέα και τη διαθεσιμότητα, ο κος Πάγκαλος ζήτησε την άμεση άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο καλώντας μάλιστα τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση και να ρωτήσουν και τους πολίτες σχετικά με τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε πως αφού μπει λουκέτο σε όλους τους «άχρηστους» φορείς, τότε θα πρέπει να δουν και την πόρτα εξόδου οι υπάλληλοι, των οποίων οι θέσεις θα έχουν καταργηθεί.

Όσον αφορά το θέμα του λάθους του ΔΝΤ, εκτίμησε πως αν είχαμε κανει ό,τι μας περνάει από το χέρι για μια πολιτική ενάντια στη ύφεση, τότε θα μπορούσαμε να συζητήσουμε και για τον πολλαπλασιαστή.

Ο Θ.Πάγκαλος δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είναι η μόνη λύση για τον τόπο, ενώ άφησε αιχμές κατά του Γ.Παπανδρέου για το δημοψήφισμα και κυρίως κατά των επιλογών του Α.Λοβέρδου.

Δείτε ένα απόσπασμα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top