Ολάντ: Η Ελλάδα δεν είναι απλά ένας εταίρος για τη Γαλλία. Μας ενώνει μακρά ιστορία

«Καλώ τους Γάλλους να επενδύσουν στην Ελλάδα»

Ολάντ: Η Ελλάδα δεν είναι απλά ένας εταίρος για τη Γαλλία. Μας ενώνει μακρά ιστορία

«Για τη Γαλλία, η Ελλάδα δεν είναι απλά ένας εταίρος όπως οι άλλοι. Μας ενώνει μακρά Ιστορία, κατά τη διάρκεια της οποίας οι χώρες μας βρέθηκαν πάντοτε η μία στο πλευρό της άλλης» υπογραμμίζει ο Φρανσουά Ολάντ, μία ημέρα πριν την επίσκεψή του στη χώρα μας.

Ξεκαθαρίζοντας πως «οι Γάλλοι είναι αλληλέγγυοι με τους Έλληνες», ο Γάλλος πρόεδρος αναγνωρίζει ότι οι θυσίες που ζητήθηκαν απ’ τους Έλληνες «υπήρξαν οδυνηρότερες από ότι αλλού» και δηλώνει ότι η χώρα του και ο ίδιος στηρίζουν την ανάπτυξη: «Είναι απαραίτητα μέτρα υποστήριξης της ανάπτυξης. Έρχομαι στην Αθήνα για να δηλώσω τη διαθεσιμότητα της Γαλλίας να συμβάλλει σε αυτό το κεφάλαιο με τη συνεργασία των διοικητικών μας μηχανισμών τη δέσμευση των γαλλικών επιχειρήσεων, με την κινητοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Αρνούμαι μια Ευρώπη που θα καταδίκαζε τις χώρες σε μια λιτότητα δίχως τέλος».

Ο ίδιος καλεί τις γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα: «Πολλές γαλλικές επιχειρήσεις είναι παρούσες εδώ και πολλά χρόνια και παρέμειναν, παρά την κρίση. Ορισμένες, δεν είναι πολλές, επέλεξαν διαφορετικά. Καλώ τους Γάλλους επενδυτές να αδράξουν όλες τις ευκαιρίες που τους προσφέρονται στην Ελλάδα. Αυτό επιτάσσει το κοινό μας συμφέρον».

Τέλος, ο Γάλλος πρόεδρος σχολιάζει και την άνοδο της βίας και των ακραίων δυνάμεων στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι -καθώς βασίζεται στην κοινωνική απόγνωση- η ανάπτυξη θα δώσει τη λύση : «Η άνοδος των ακραίων δυνάμεων απαντάται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Ο καλύτερος τρόπος να καταπολεμηθούν αυτοί οι πειρασμοί είναι να είμαστε αδιάλλακτοι στον αγώνα εναντίον του ρατσισμού αλλά επίσης να είμαστε αποφασισμένοι να ξανακερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top