Β. Μεϊμαράκης: Να μετακομίσουν η Βουλή και το υπουργείο Οικονομικών

Προανήγγειλε αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής

Μιλώντας στη ΝΕΤ ο Βαγγέλης Μεϊμράκης προανήγγειλε αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής. Ανάμεσα στις προτάσεις πρόκειται να είναι ο έλεγχος, από τη Βουλή, αν υλοποιείται το νομοθετικό έργο και να ζητά, από το Ελεγκτικό Συνέδριο, έλεγχο σε ΔΕΚΟ.


Επίσης ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε πως η Βουλή θα πρέπει να προετοιμαστεί για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, που ανοίγει από τον Ιούνιο και πρόσθεσε: «Προσωπικά πιστεύω ότι έχουμε συγκλίνει σε πάρα πολλές περιπτώσεις, όπως ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών, το θέμα για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, όπως το ζήτημα που έχει συζητηθεί για το περιβάλλον για τις εκτάσεις και τα δασικά και μη δασικά και όλα αυτά τα βασικά που πρέπει να αλλάξουν».


Όσον αφορά στο εάν θα πρέπει να «μετακομίσει» η Βουλή και να μεταφερθεί σε μια περιοχή που δεν θα είναι στο κέντρο της Αθήνας ο κ Μεϊμαράκης ανέφερε ότι « Η Βουλή και το Υπουργείο Οικονομικών πρέπει να μετακινηθεί η σε χώρους τέτοιους που θα μπορέσουν και οι διαδηλώσεις και οι πορείες και όλα αυτά τα σχετικά να αφήσουν το κέντρο πράγματι στην ιστορική του παράδοση που έχει κάθε πρωτεύουσα της κάθε χώρας».

«Έχω την αίσθηση ότι είναι μια σκέψη που θα υλοποιηθεί εν ευθέτω χρόνω. Να ξέρετε ότι σε άλλες χώρες το Κοινοβούλιο ως θεσμός δεν είναι ταυτισμένος αρνητικά στο μυαλό του πολίτη. Μόνο στην Ελλάδα κατά βάση είναι τόσο αρνητικά ταυτισμένο. Μόλις ακούσει κάποιος Κοινοβούλιο, σκέφτεται κάτι αρνητικό. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Πέραν της ευθείας σχέσης που θα έχουμε με την κοινωνία, εγώ πιστεύω ότι το Κοινοβούλιο θα πρέπει να προχωρήσει και σε άλλα ζητήματα. Το Κοινοβούλιο είναι όπως είπαμε, ο ελεγκτικός μηχανισμός και η νομοθετική εξουσία. Ο ελεγκτικός μηχανισμός της εκτελεστικής εξουσίας κατά βάση. Πρέπει να σας πω ότι είναι το χαράκωμα του πολίτη όπως είναι το καταφύγιό του η δικαιοσύνη. Εδώ ο πολίτης αισθάνεται ότι μπορούν να σταματήσουν οι όποιες αυθαιρεσίες της εκτελεστικής εξουσίας ή διευθυντηρίων ή οτιδήποτε άλλο» κατέληξε ο ίδιος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top