ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ: Οριακά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ – Σταθερά τρίτη η Χρυσή Αυγή

Καταλληλότερος ο Σαμαράς

ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ: Οριακά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ – Σταθερά τρίτη η Χρυσή Αυγή

​Οριακό προβάδισμα 0,9% εμφανίζει στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, που δημοσιεύεται στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 20,45%, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 19,5%, και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 8,5%, ΠΑΣΟΚ με 5,6%, ΚΚΕ με 4,8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,6% και ΔΗΜΑΡ με 4,1%. Η Δράση είναι στο 1,1% και οι Οικολόγοι Πράσινοι στο 1,2%, ενώ άλλο κόμμα δηλώνει ότι ψηφίζει το 4,2%. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου φθάνει στο 36,1%.

Ο λαός θέλει… αλλαγή!

Το 75% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα, με οκτώ στους δέκα να θέλουν να καταργηθεί η αρμοδιότητα της Βουλής να αποφασίζει εάν θα δικάζονται οι πολιτικοί ή όχι.

Επίσης το 78% θέλει συνταγματική κατοχύρωση για 15ετές σταθερό φορολογικό σύστημα. Το 62% δηλώνει θετικό στην κατάργηση της παραγραφής της ποινικής ευθύνης μελών της κυβέρνησης.

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Νωρίτερα, το φως της δημοσιότητας είδε και μια ακόμη δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας «6 μέρες». Σύμφωνα με αυτήν, η πρόθεση ψήφου καταγράφεται ως εξής:

-ΣΥΡΙΖΑ 21,5%

-Νέα Δημοκρατία 20%

-Χρυσή Αυγή 12%

-ΠΑΣΟΚ 7%

- ΚΚΕ 6%

- ΑΝΕΛ 5%

-ΔΗΜΑΡ 4%

- Αλλο/Αδιευκρίνιστη 24,5%

«Ψήφο» εμπιστοσύνης στον Σαμαρά

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, καθώς συγκεντρώνει το 30% των προτιμήσεων, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται στο 23%.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top