Σαμαράς: Στόχος μας η ύφεση και η ανεργία. Αδιανόητα τα ποσοστά

Τι είπε για ΕΣΠΑ και Ανάπτυξη ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο

Σαμαράς: Στόχος μας η ύφεση και η ανεργία. Αδιανόητα τα ποσοστά

«Τα ποσοστά είναι αδιανόητα. Έχουμε σημάνει συναγερμό. Κύριο μέλημα μας δυο στόχοι: ανεργία και ύφεση» υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς στο υπουργικό συμβούλιο στο οποίο αναφέρθηκε στις εφιαλτικές διαστάσεις της ανεργίας.

«Εξασφαλίσαμε την παραμονή στο ευρώ, τη χρηματοδότηση, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε σε άμεσα μέτρα για να "χτυπήσουμε" την ύφεση και την ανεργία. Όλοι να φροντίσουμε για την ομαλότητα στην οικονομία και την κοινωνία. Όσοι μπλοκάρουν δρόμους, όσοι μπλοκάρουν επενδύσεις θα με βρουν απέναντι τους. Όλοι όσοι θέλουν ανάκαμψη θα είμαστε δίπλα τους, θα τείνουμε χείρα βοηθείας. Θα σπάμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Πρέπει να σώσουμε θέσεις εργασίας και αυτό δεν γίνεται με παράλυση της οικονομίας, πρέπει να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και αυτό δεν γίνεται όταν διώχνουμε επενδύσεις» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Ήταν σκληρή η διαπραγμάτευση στη Σύνοδο Κορυφής»

Μιλώντας για την σύνοδο Κορυφής είπε ότι ήταν μια σκληρή διαπραγμάτευση καθώς για πρώτη φορά ήταν συρρικνωμένος ο κοινοτικός προϋπολογισμός και έτσι μοιράστηκαν λιγότερα σε περισσότερους.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε, εξάλλου, ότι είναι πολύ σημαντικό το ότι αυξήθηκε η ευελιξία στην απορροφητικότητα των πόρων και υπάρχουν και προγράμματα χωρίς εθνική κατανομή σε τομείς όπως μεταφορές ενέργεια επικοινωνίες και εκεί εκτιμά ότι μπορούμε να εξασφαλίσουμε άλλο 1 δισ. ευρώ.

«Αυτό το ΕΣΠΑ πρέπει να το διαχειριστούμε εξαρχής σωστά, τα λεφτά να πάνε εκεί που πιάνουν τόπο. Δεν μετρά μόνο η ταχύτητα της απορροφητικότητας αλλά και η ποιότητα των έργων» πρόσθεσε, ενώ παράλληλα έδωσε έμφαση στην προεδρία της ΕΕ, που αρχίζει την 1η Ιανουαρίου του 2014, όπου θα γίνουν και οι ευρωεκλογές.

Νέος υφυπουργός, αρμόδιος για το ΕΣΠΑ

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τον ορισμό αρμόδιου υφυπουργού για τη διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Νέος υφυπουργός Ανάπτυξης θα ορκιστεί αύριο ο Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top