Οι Έλληνες κόβουν από παντού λόγω κρίσης. Ακόμη κι απ’ τον ύπνο!

1 στους 3 κοιμάται λιγότερο για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της καθημερινότητας!

Τόσες και τόσες θυσίες έχουμε κάνει οι Έλληνες λόγω της κρίσης, γιατί να έμενε έξω η «πολυτέλεια» του ύπνου;

Μεγάλη μερίδα των Ελλήνων εργαζομένων, λοιπόν, θυσιάζουν τον ύπνο τους προς όφελος της εργασίας και των προσωπικών υποχρεώσεών τους ενώ ένας στους δέκα αισθάνεται ότι πρέπει να εργαστεί περισσότερο, ώστε να υπερκαλύψει το χρόνο που αφιερώνει σε προσωπικά ζητήματα.

Αυτό αποκαλύπτει παγκόσμια έρευνα της εταιρείας Regus, που πραγματοποιήθηκε σε 90 χώρες σε 24.000 επιχειρηματικά στελέχη, η οποία μάλιστα, φανερώνει ότι η τάση δεν είναι αμιγώς ελληνική αφού παγκοσμίως, το 29% των εργαζομένων κοιμούνται λιγότερο απ' ό,τι επιθυμούν προκειμένου να αντεπεξέλθουν σε όλες τις υποχρεώσεις τους.

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν επίσης ότι ο συντομότερος χρόνος μετακίνησης (30%) και η μεγαλύτερη ευελιξία ως προς την τοποθεσία της εργασίας (23%) θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν περισσότερο χρόνο, ώστε να τον αφιερώσουν στην οικογένειά τους ή σε περισσότερες ώρες ύπνου.

Παράλληλα, προκύπτει ότι οι επιχειρήσεις μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την αυξημένη ευελιξία, καθώς θεωρείται ότι αυξάνει την παραγωγικότητα (63%) και συμβάλλει στη διατήρηση του προσωπικού (64%).

«Η έλλειψη ύπνου είναι σαφώς επιζήμια για την υγεία και την καλή διάθεση των εργαζομένων, ενώ σε συνδυασμό με τις αυξημένες ώρες εργασίας συνδέεται στενά με τις καρδιακές παθήσεις» δήλωσε η Κατερίνα Μάνου, εκπρόσωπος της εταιρείας Regus στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με την έρευνα, η δυνατότητα των εργαζομένων να εργάζονται πιο κοντά στην κατοικία τους σε επαγγελματικά και πλήρως αποδοτικά περιβάλλοντα μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στην οικογενειακή ζωή, ενώ προσφέρει στους εργαζομένους λίγο περισσότερο χρόνο ύπνου κάθε πρωί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top