Σουλτς: Στην Ελλάδα πάντα ο λαός υποφέρει και κάποιοι αγοράζουν σπίτια στο εξωτερικό

«Θα ήσαστε χειρότερα αν ο Τσίπρας σας οδηγούσε εκτός Μνημονίου»

Την απουσία κοινωνικής δικαιοσύνης, την οποία τόνισε πως θεωρεί και υπεύθυνη για τον άνοδο του νεοφασισμού, στηλίτευσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ.

«Είναι απολύτως απαράδεκτο μόνον οι πολίτες των χαμηλότερων εισοδημάτων, να συνεισφέρουν ώστε να βγει η χώρα από την κρίση στην οποία έχει περιέλθει. Δεν σταματώ να εκπλήσσομαι που, στ��ν Ελλάδα, πάντα ο λαός υποφέρει, ενώ κάποιοι Έλληνες είναι σε θέση να κάνουν αγορές ακριβών διαμερισμάτων στην Ευρώπη, ακόμα και στην πρωτεύουσα της χώρας μου, το Βερολίνο. Αυτό σημαίνει πως χρειαζόμαστε πιο δίκαιη κατανομή των βαρών. Αυτοί που έχουν περισσότερα πρέπει να συνεισφέρουν περισσότερο από εκείνους που δεν έχουν τίποτα πλέον να προσφέρουν στο δημόσιο ταμείο. Η κοινωνική δικαιοσύνη παραμένει πάντοτε ένα θέμα. Δικαιοσύνη την πληρωμή φόρων αλλά και δικαιοσύνη στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής» τόνισε ο Γερμανός πολιτικός.

Ο ίδιος, σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις περί «λάθους» στο πρόγραμμα, θέλησε να εκφράσει την αντίθεσή του στην περικοπή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και την ανάγκη να δοθούν κίνητρα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου πρόσθεσε πως η Ελλάδα «θα είχε σήμερα πολύ μεγαλύτερα προβλήματα αν το κόμμα του κ. Τσίπρα την οδηγούσε εκτός Μνημονίου»., και εκτίμησε ότι η ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα που την αποτελούν ανακτούν όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.

Σχολιάζοντας, εξάλλου, τη άνοδο του νεοφασισμού στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, σημείωσε πως ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί είναι η κοινωνική δικαιοσύνη: «Υπάρχουν απειλές για τη δημοκρατία καθώς και άνοδος του φασισμού σε κάποιες χώρες, ενός νεοφασισμού. Αυτό προκαλεί ανησυχία σε όλους μας. Ο καλύτερος τρόπος για να μειωθεί η επιρροή αυτών των ανθρώπων είναι η κοινωνική δικαιοσύνη».

Μάλιστα, με αφορμή την τοποθέτησή του, μίλησε για έναν αλληλεξαρτώμενο κόσμο όπου όλα τα προβλήματα είναι κοινά: «Τα προβλήματα θα λυθούν καλύτερα από όλους μαζί παρά ο καθένας μόνο του. Ή θα νικήσουμε όλοι μαζί ή θα χάσουμε όλοι μαζί».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top