Ερώτηση Τσίπρα στη Βουλή για το "λάθος" του ΔΝΤ: Η απουσία του πρωθυπουργού δεν τιμά την Βουλή

Στουρνάρας: Διαπραγματευτήκαμε σκληρά από την πρώτη μέρα

Ερώτηση Τσίπρα στη Βουλή για το "λάθος" του ΔΝΤ: Η απουσία του πρωθυπουργού δεν τιμά την Βουλή

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τους λανθασμένους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με αφορμή σχετική ερώτηση από τον Αλ. Τσίπρα.

Αντί του Αντώνη Σαμαρά, όπως προσδοκούσε ο κ. Τσίπρας, στην ερώτηση απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας.

«Το να λιποτακτεί ο πρωθυπουργός από τη «μάχη» της βουλής δεν νομίζω ότι τιμά την κοινοβουλευτική διαδικασία», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ προτείνοντας να καταργηθεί η ώρα του πρωθυπουργού καθώς όπως είπε «για μία ακόμη φορά απουσιάζει»

Παράλληλα, ο κος Τσίπρας σε ερώτηση του προς τον κύριο Στουρνάρα γιατί η κυβέρνηση δε προχωρά σε νέο κούρεμα, τόνισε πως ο κος Σαμαράς και η κυβέρνηση του «έχουν παραδοθεί στη στρατηγική της Μέρκελ».

Για κρυφή ατζέντα κατηγόρησε τον κ. Στουρνάρα ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι είναι μνημονιακότερος του μνημονίου και ότι αυτή η πολιτική έχει αποτύχει. Όπως είπε, έδωσε το σήμα να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί μετά το 2014

Στην ερώτησή του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την «αδυναμία» αξιοποίησης της ομολογίας του Ταμείου από την κυβέρνηση και ρωτά:

-Πώς θα εκμεταλλευτεί η ελληνική κυβέρνηση τη δημόσια παραδοχή περί «λάθους»;

-Τι ύψους εκτιμά ότι θα είναι τα προαναγγελθέντα στο μνημόνιο νέα μέτρα, με δεδομένο ότι μόνο για το Γενάρη η υστέρηση εσόδων είναι περίπου 300 εκ ευρώ;

-Πώς θα ενεργήσει ώστε αυτό το «λάθος» που αποτιμάται σε δεκάδες δισ. ευρώ να αποτελέσει την αφετηρία ώστε η χώρα να απαλλαγεί οριστικά από μνημόνια και πολιτικές που θα εκτοξεύσουν την ύφεση και τη φτώχεια και τα επόμενα χρόνια;

Στουρνάρας: Δ��απραγματευτήκαμε σκληρά από την πρώτη μέρα

«Η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε σκληρά από την πρώτη ημέρα με πράξεις και έργα και όχι με λεονταρισμούς», δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ Γιάννης Στουρνάρας αντικρούοντας τις κατηγορίες του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι δεν εκμεταλλεύτηκε τη συζήτηση για την παραδοχή του «λάθους» από το ΔΝΤ.

«Το λάθος των πολλαπλασιαστών έχει μπει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης από την ελληνική πλευρά πολύ πριν ξεκινήσει ο διάλογος από τον κ. Μπλανσάρ», τόνισε ο κ. Στουρνάρας.

Αναφερόμενος στο «φρένο» που έβαλε ο Όλι Ρεν στη συζήτηση για αλλαγές στο ελληνικό πρόγραμμα λόγω του «λάθους», ο ΥΠΟΙΚ είπε πως «προφανώς ο κ. Ρεν κάνει λάθος αν πιστεύει ότι όλη η ύφεση ευθύνεται στα λάθη της Ελλάδας».

«Έχετε στριμωχτεί πολύ άσχημα. Πατήσατε νάρκη, αφού διαστρεβλώσατε τα λεγόμενα του Όλι Ρεν. Προφανώς αισθάνεται συμπιεσμένος από τα στελέχη σας» πρόσθεσε ο κος Στουρνάρας.

«Κούρεμα έγινε δεν ξέρω αν το καταλάβατε» είπε χαρακτηριστικά ο κος Στουρνάρας, τονίζοντας πως θα γίνει και νέο κούρεμα στο μέλλον, καθώς προβλέπεται από το πρόγραμμα. Επίσης ο κος Στουρνάρας τόνισε πως ΔΕΝ θα υπάρχουν άλλα μέτρα που θα αφορούν περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Βίντεο ΑΝΤ1

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top