Καλεί και εγγράφως ο Βενιζέλος τη ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει στον προσυνεδριακό διάλογο του ΠΑΣΟΚ

Με επιστολή του προς τον Φ. Κουβέλη για διάλογο σε επίπεδο αντιπροσωπειών

Συνέχεια έδωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στο άνοιγμα προς τη ΔΗΜΑΡ, με αφορμή τον προσυνεδριακό διάλογο, ζητώντας διάλογο , με επικεφαλής τον ίδιο και τον κ. Φ. Κουβέλη, σε επίπεδο κομματικών αντιπροσωπειών.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη:
«Με τη ΔΗΜ.ΑΡ μο��ραζόμαστε από τον Ιούνιο του 2012 τη βαριά ευθύνη της συμμετοχής στο κυβερνητικό σχήμα της τριμερούς συνεργασίας και στο πλαίσιο αυτό έχουμε καθημερινή σχεδόν επαφή για την αντιμετώπιση των θεμάτων της διακυβέρνησης του τόπου και την επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν σε σχέση με τη λειτουργία της Κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Η εφαρμογή της εθνικής στρατηγικής που αποδείχθηκε ότι είναι η μόνη εφικτή και η διαμόρφωση των προϋποθέσεων της εθνικής ανάκαμψης, εξαρτώνται σε πολύ σημαντικό βαθμό από το ρόλο που παίζουν και το βαθμό επιρροής που ασκούν οι προοδευτικές και υπεύθυνες δυνάμεις του τόπου που μετέχουν στην κυβερνητική ευθύνη και συναντώνται στην κοινή κοίτη των σύγχρονων ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών ��ντιλήψεων.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ιστορικά τοποθετημένο στο χώρο αυτό και η ΔΗΜ. ΑΡ, ανεξάρτητα από την κομματική καταγωγή πολλών στελεχών της, έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ένα ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα που την τοποθετεί στο χώρο της Κεντροαριστεράς, στο χώρο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Σεβόμαστε απολύτως την κομματική υπόσταση και τις λειτουργίες της ΔΗΜ.ΑΡ, όπως είμαι βέβαιος ότι και εσείς σέβεστε την διαδρομή, την εισφορά και τη σημερινή παρουσία του ΠΑΣΟΚ.

Το επι��είμενο συνέδριο μας καλείται να προσδιορίσει την αξιακή, πολιτική και οργανωτική φυσιογνωμία της παράταξής μας και να διατυπώσει την ολοκληρωμένη πρότασή μας για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης. Αυτά αφορούν το ΠΑΣΟΚ ως κομματικό οργανισμό, αφορούν όμως και ευρύτερα το χώρο της Κεντροαριστεράς που πρέπει να επιδιώκει τον πολλαπλασιασμό της επιρροής του ή μάλλον την εκλογική και κοινοβουλευτική αποτύπωση της πραγματικής κοινωνικής και πολιτικής επιρροής του που είναι μεγαλύτερη από αυτήν που καταγράφτηκε στα εκλογικά ποσοστά και τις βουλευτικές έδρες.

Έχω κατ’ επανάληψη διατυπώσει, απευθυνόμενος στη ΔΗΜ.ΑΡ, πρόταση ουσιαστικού και απροκατάληπτου διαλόγου, πρόταση συστράτευσης και συμπόρευσης. Αυτή την πρόταση την επανέλαβα και χθες, συνοδευόμενη από την πιο συγκεκριμένη διαδικαστική πρόταση, να συναντηθούν τις ημέρες αυτές, πριν την έναρξη του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων προκειμένου να συζητήσουμε φιλικά και ελεύθερα πάνω σε όλα αυτά τα θέματα, που συνιστούν, εκ των πραγμάτων, την ημερήσια διάταξη και της ελληνικής Κεντροαριστεράς και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.


Μπορούμε επίσης να συζητήσουμε και τα ζητήματα που αφορούν τις θεσμικές προϋποθέσεις της εθνικής ανάκαμψης (π.χ. αναθεώρηση του Συντάγματος και εκλογικό σύστημα).

Είμαι έτοιμος να τεθώ επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ, εφόσον και εσύ θα ήθελες να τεθείς επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΔΗΜ.ΑΡ. Η επαφή των δύο κομμάτων σε επίπεδο αντιπροσωπειών δεν συνιστά διάλογο «κορυφής» γιατί ταυτόχρονα θέλουμε ανοικτό διάλογο και στο επίπεδο των κοινοβουλευτικών μας ομάδων και στο επίπεδο των οργανώσεών μας. Άλ��ωστε το ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει έτοιμο να μετάσχει σε οποιοδήποτε forum έχει αντικείμενο την Κεντροαριστερά.

Επιπλέον, θέλω και εγγράφως να καλέσω τη ΔΗΜ.ΑΡ ως κόμμα, τα στελέχη και τα μέλη της, να μετάσχουν στον προσυνεδριακό διάλογο του ΠΑΣΟΚ, όχι με ένα τυπικό χαιρετισμό στην έναρξη του συνεδρίου μας, αλλά με ουσιαστικό τρόπο, δηλαδή με βάση τα κείμενα που είναι αντικείμενο του σχετικού διαδικτυακού διαλόγου.

Η θετική σας απάντηση στην πρόσκληση μας αυτή, συνιστά από μόνη της ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός που θα προσφέρει κίνητρο συμμετοχής και λόγο αισιοδοξίας σε ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top