Κομισιόν: δεν υπάρχει καμιά συμφωνία για μείωση μισθών στην Ελλάδα

«Λυπηρό ότι παρερμηνεύτηκε η δήλωση του Όλι Ρεν»

Κομισιόν: δεν υπάρχει καμιά συμφωνία για μείωση μισθών στην Ελλάδα
«Δεν υπάρχει συμφωνία για μείωση μισθών» ξεκαθαρίζει η Κομισιόν, που υποστηρίζει ότι «παρερμηνεύτηκε σοβαρά» προηγούμενη δήλωση​ του Επιτρόπου Όλι Ρεν σχετικά με το ζήτημα, η οποία ερμηνεύθηκε σαν «πράσινο φως» σε νέα μείωση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα.
«Είναι λυπηρό ότι η απάντηση που έδωσε ο επίτροπος Όλι Ρεν σ’ έναν ευρωβουλευτή παρερμηνεύτηκε σοβαρά. Ο επίτροπος ποτέ δεν σχολίασε κάποια επικείμενη μείωση του κατώτατου μισθού. Για την ιστορία σας λέω πως ο επίτροπος απάντησε το αυτονόητο. Αυτό που συμφωνήθηκε δηλαδή κατά την τελευταία αναθεώρηση του προγράμματος τον Νοέμβριο του 2012, σημείωσε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν, Σάιμον Ο'Κόνορ.

Όπως διευκρίνισε, θα γίνει η αναθεώρηση του συστήματος προσδιορισμού του κατώτατου μισθού του 2014, με στόχο την απλοποίηση, την αποτελεσματικότητα, τη μείωση της ανεργίας και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, διάλογος στον οποίο θα λάβουν μέρος και οι κοινωνικοί εταίροι. «Ο επίτροπος δεν ανακοίνωσε καμία μείωση μισθών, ούτε υπονόησε έμμεσα ή άμεσα οποιαδήποτε συμφωνημένη μείωση. Δεν έχει προσυμφωνηθεί κανένα επόμενο βήμα» τόνισε ο Ο’ Κόνορ.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Ρεν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το θρυλούμενο λάθος στους πολλαπλασιαστές, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο επίτροπος ξεκαθαρίζει τη θέση της Κομισιόν στο γράμμα που απέστειλε στους 27 υπουργούς, υπενθυμίζει ότι ακόμη και τα λεγόμενα του ίδιου του Μπλανσάρ έχουν σοβαρά παραφραστεί και παραπέμπει στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα σχετικά με το τι μπορεί να είπε ο τελευταίος σε σχέση με το ζήτημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top