Τσίπρας σε BBC: Η πιο ακραία της μεταπολίτευσης η κυβέρνηση Σαμαρά

«Όσοι δηλώνουν αναρχικοί αλλά χρησιμοποιούν βία να αντιμετωπίσουν το νόμο»

Τσίπρας σε BBC: Η πιο ακραία της μεταπολίτευσης η κυβέρνηση Σαμαρά

«Η κυβέρνηση που έχουμε είναι η πιο δεξιά και πιο ακραία κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο BBC, στην οποία εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για στρατηγικές «εκβιασμού, τρομοκρατίας και έντασης».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επιδιώκει να διαμορφώσει μια ατζέντα που οξύνει την πολιτική αντιπαράθεση με σκοπό «να δημιουργήσει την αίσθηση του φόβου στην ελληνική κοινωνία» Με αυτό, συνεχίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να πετύχει 2 πράγματα: «ο κόσμος να μην σκέφτεται την οικονομία» και «να προσπαθήσει με αυτό τον τρόπο να συσπειρώσει το πιο συντηρητικό κομμάτι της κοινωνίας».

«Στην Ελλάδα το πρόβλημα αυτή τη στιγμή, το μεγάλο πρόβλημα είναι η βία που έρχεται από την ακραία δεξιά. Δεν θα ήθελα βέβαια να παραγνωρίσω το γεγονός ότι μπορεί να υπάρχουν μικροί πια πυρήνες στον αναρχικό χώρο, ο οποίος όμως το τελευταίο διάστημα μπορώ να πω ότι πολιτικά είναι ηττημένος» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος σε ερώτηση για το πώς θα αντιμετώπιζε το πρόβλημα της βίας αλλά και τη Χρυσή Αυγή σημείωσε: «Θα εφάρμοζε με άτεγκτο τρόπο το νόμο με μηδενική ανοχή στη συμμορία της Χρυσής Αυγής αλλά ��αι με τις νομικές συνέπειες σε όσες ομάδες παραβιάζουν το νόμο και δηλώνουν αναρχικές, που δεν πιστεύω ότι είναι, γιατί η βία είναι η πλέον απολυταρχική πράξη».

Ο ίδιος, επανέλαβε τη θέση του για πανευρωπαϊκή λύση για το θέμα του χρέους και τόνισε πως πρέπει να αντικαταστήσουμε το Μνημόνιο που οδηγεί στον φαύλο κύκλο «ύφεση - έλλειμμα δημοσίων εσόδων - δημοσιονομικά κενά - νέα μέτρα λιτότητας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top