Για εμπλοκή συνεργάτη Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ

Βιδάλης: «Τον λογαριασμό άνοιξε ο πεθερός μου, δεν είναι παράνομο»

Εμπλοκή κι άλλου συνεργάτη του πρωθυπουργού βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ, στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, μετά τον κ. Παπασταύρου (ο οποίος πάντως έχει διαψεύσεις τους ισχυρισμούς του κόμματος του κ. Τσίπρα).

Αυτή τη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται αναφορές σε ΜΜΕ σύμφωνα με τις οποίες στη λίστα Λαγκάρντ εμπλέκεται και ο Ε. Βιδάλης, μέσω λογαριασμού της συζύγου του, υποστηρίζοντας επίσης ότι έχει διατελέσει σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά (αν και από την κυβέρνηση λένε ότι ο κ. Βιδάλης είναι άμισθος σύμβουλος του κ. Χατζηδάκη με αντικείμενο την επανεκκίνηση των μεγάλων έργων).

Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται στην ανακοίνωσή του:

«Οι συνεχείς αποκαλύψεις για εμπλοκή συμβούλων του πρωθυπουργού στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ συνιστά μείζον πολιτικό θέμα, για το οποίο δεν μπορεί να συνεχίζει να σιωπά ο πρωθυπουργός. Μετά τον κ. Παπασταύρου, στενό συνεργάτη του κ. Σαμαρά και συνδιαχειριστή επενδυτικού fund συνδεόμενου με κατάθεση στη λίστα Λαγκάρντ ύψους 550 εκατομμυρίων δολαρίων, άλλος ένας πρωθυπουργικός σύμβουλος ο κ. Βιδάλης φέρεται να είναι εμπλεκόμενος.

Εκτός από την ιδιότητά του ως σύμβουλος του κ. Χατζηδάκη, ο κ. Βιδάλης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «6 μέρες», έχει διατελέσει και σύμβουλος του πρωθυπουργού. Τι έχει να πει ο κ. πρωθυπουργός για το λογαριασμό της συζύγου του κ. Βιδάλη που βρίσκεται στη λίστα; Πόσοι ακόμα κυβερνητικοί σύμβουλοι εμπλέκονται στην υπόθεση Λαγκάρντ; Μήπως τελικά η στάση συγκάλυψης του κ. Σαμαρά στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ σχετίζεται και με τη συμμετοχή των παραπάνω προσώπων σε αυτή;».

Ο ίδιος ο κ. Βιδάλης απάντησε σε ανακοίνωσή του για τα δημοσιεύματα ότι τον λογαριασμό τον άνοιξε στο όνομα της συζύγου του και του αδελφού της ο πεθερός του προκειμένου να τους μεταφέρει χρήματα από δικό του λογαριασμό και ότι δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βιδάλης αναφέρει ότι ο λογαριασμός της συζύγου του Μαρίας ανοίχτηκε την 01/12/1996 από τον πατέρα της.

«Στον ως άνω λογαριασμό ο πατέρας της συζύγου μου μετέφερε το ποσό των 1.000.000 δολαρίων ΗΠA, από άλλο προσωπικό του λογαριασμό, που τηρείτο επίσης στο εξωτερικό, ενώ το ως άνω ποσό προερχόταν από επιχειρηματική δραστηριότητα, που ο πατέρας της συζύγου μου τότε ασκούσε στο εξωτερικό και παλαιότερα στο Ιράν. Όπως σαφώς βεβαιώνει εγγράφως η HSBC, η ως άνω κατάθεση ήταν η μόνη που έγινε στο λογαριασμό αυτόν. Μέχρι το 2008 (ήδη πριν από το θάνατο του πατέρα της συζύγου μου, το Μάρτιο του 2009) σχεδόν το σύνολο του υπολοίπου του ως άνω λογαριασμού, μεταφέρθηκε σταδιακά από τον πατέρα της συζύγου μου μέσω σχετικών εμβασμάτων, στην Ελλάδα, εν γνώσει προφανώς της Τράπεζας της Ελλάδος. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ουδεμία κίνηση του λογαριασμού έγινε από τη σύζυγό μου. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει καμία ύποπτη δραστηριότητα ή συναλλαγή, και η οποιαδήποτε σύνδεση του λογαριασμού αυτού με φαινόμενα παράνομου πλουτισμού ή διαπλοκής εμού ή της συζύγου μου, αποτελεί μάταιη προσπάθεια εντυπωσιασμού, παραπληροφόρησης και δυσφήμησης».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top