Μέργος: Γίνομαι στόχος λαϊκιστών και παραπλανητικών επιθέσεων

Τι απαντά για τους τρείς μισθούς που φέρεται να εισπράττει

Μέργος: Γίνομαι στόχος λαϊκιστών και παραπλανητικών επιθέσεων

«Για δεύτερη συνεχή ημέρα γίνομαι στόχος λαϊκίστικων και παραπλανητικών επιθέσεων» τονίζει ο γ.γ. του ΥΠΟΙΚ, Γιώργος Μέργος που προκάλεσε πολιτική θύελλα με τις δηλώσεις του για τον κατώτατο μισθό, πριν «υποχρεωθεί» σε οπισθοχώρηση.

«Σήμερα, κάποιοι, και συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης "ανακάλυψε" ότι εισπράττω τρεις μισθούς, χρήζοντάς με έτσι με πολυθεσίτη. Για την ενημέρωσή του, αλλά και όποιου ενδιαφερόμενου, από τις 17 Ιουλίου που ορίστηκα Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομικών, δεν λαμβάνω το μισθό μου από το Πανεπιστήμιο, αφού υπάρχει αναστολή των καθηγητικών μου καθηκόντων» διευκρινίζει ο ίδιος.

«Η μοναδική αμοιβή μου από τον Ιούλιο του 2012 είναι ο μισθός του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών και η αποζημίωση ως ο εκπρόσωπος του Υπουργείου στο γενικό συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπως ο νόμος ορίζει, και όπως άλλωστε και ο προκάτοχός μου Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου ελάμβανε» καταλήγει ο κ. Μέργος.

Την ίδια ώρα, πάντως, ο Όλι Ρεν σε απάντησή του δικαιώνει την αρχική τοποθέτηση του κ. Μέργου, σημειώνοντας ότι υπάρχει δέσμευση για νέα μείωση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top