Διαψεύδει τους πάντες ο Όλι Ρεν: Υπάρχει δέσμευση για νέο «ψαλίδι» στον κατώτατο μισθό!

Έρχονται αλλαγές (προς τα κάτω) στον κατώτατο μισθό το 2013 και το 2014!

Μπορεί να προκλήθηκε πολιτική θύελλα και ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης να ξεκαθάρισε ότι το μόνο θέμα που δύναται να τεθεί για τον κατώτατο είναι η αύξησή του και σε καμία περίπτωση η μείωση, μπορεί να προσπάθησε και ο ίδιος να τα μαζέψει, ωστόσο ο Όλι Ρεν έρχεται να δικαιώσει τον Γιώργο Μέργο: ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα θεωρείται υψηλός και θα μειωθεί!

Συγκεκριμένα, σε κοινή απάντησή του σε σχετικές ερωτήσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή και του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κ. Πουπάκη, ο Ευρωπαίος Επίτροπος με πολύ κατηγορηματικό τρόπο δηλώνει ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να μειώσει κι άλλο τους κατώτατους μισθούς από το 2014: «Αναθεώρηση του συστήματος όσον αφορά τον ελάχιστο μισθό προβλέπεται για το 2014 με στόχο να βελτιωθεί και να γίνει πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την αύξηση της απασχόλησης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, «οι κοινωνικοί εταίροι θα συμμετάσχουν (!) σε αυτήν την αναθεώρηση»!

Με αφορμή την απάντηση του Όλι Ρεν, ο Ν. Χουντής τόνισε πως «είμαστε μπροστά σε άλλη μια ακραία υποκρισία των κυβερνητικών συνεταίρων που μάταια προσπαθούν να κρύψουν από τον ελληνικό λαό ότι έχουν δεσμευθεί από το Μνημόνιο, να μειώσουν κι άλλο τον κατώτερο μισθό, γεγονός που ασφαλώς θα συμπαρασύρει σε μείωση όλους τους μισθούς στην Ελλάδα».

Διαβάστε αναλυτικά την απάντηση του Όλι Ρεν και τη δήλωση του κ. Χουντή που ακολούθησε : απάντηση Όλι Ρεν.docx

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top