Τσίπρας: Η κυβέρνηση δεν έχει το σθένος να ζητήσει από το ΔΝΤ να διορθώσει το λάθος

«Ο Μέργος αποκάλυψε τις προθέσεις τους για τον κατώτατο μισθό»

Τσίπρας: Η κυβέρνηση δεν έχει το σθένος να ζητήσει από το ΔΝΤ να διορθώσει το λάθος

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα το ερευνητικό κέντρο «Δημόκριτός» στην Αγία Παρασκευή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τις χθεσινές δηλώσεις του γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου που προκάλεσαν σάλο, τονίζοντας ότι αποκάλυψε άθελά του τις προθέσεις της κυβέρνησης: «Υπάρχουν και ορισμένοι που σε μια κρίση ειλικρίνειας πολλές φορές λένε την αλήθεια, όπως ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών χθες, ο οποίος βγήκε και είπε ο άνθρωπος τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, ότι τα 580 ευρώ κατώτατος μισθός είναι πολύ μεγάλος μισθός και πρέπει να μειωθεί κι άλλο για να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Και φυσικά επειδή τους ξεκάρφωσε βγήκαν και διέψευσαν, και είπαν ότι δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα».

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, κατηγορώντα�� την ότι δεν έχει το σθένος να ζητήσει από το ΔΝΤ να διορθωθεί το λάθος που το ίδιο παραδέχθηκε: «Είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για τη χώρα να σταματήσουμε την καταστροφή και να σχεδιάσουμε την ανάκαμψη και για να σχεδιάσει κανείς την ανάκαμψη πρέπει να στηριχθεί σε συγκεκριμένους πυλώνες. Θα ήθελα να σας πω ότι τις τελευταίες μέρες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης βλέπετε έναν πόλεμο επικοινωνιακό που θέλει να σκεπάσει την ουσία. Η ουσία είναι ότι η χώρα και η οικονομία οδηγούνται στην καταστροφή και τη διάλυση. Η ουσία είναι ότι οι εταίροι μας παραδέχονται τον λάθος πολλαπλασιαστή που έφερε ύφεση και καταστροφή αλλά η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει το σθένος να ζητήσει να διορθωθεί το λάθος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top