"Μονόδρομος οι παραιτήσεις προέδρου και μελών του Δ.Σ. του Κ.Θ.Β.Ε."

Υποστηρίζει ο Κώσ��ας Τζαβάρας

Πρώτη δημοσίευση: 13/02/13,00:22


Ανακοίνωση σχετικά με όσα συμβαίνουν στα εσωτερικά του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος εξέδωσε o αν. υπουργός Παιδείας, αρμόδιος για θέματα πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, με την οποία και ζητά τις παραιτήσεις του προέδρου και των μελών του ΔΣ του ΚΘΒΕ. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Το ΚΘΒΕ απειλείται με διακοπή λειτουργίας εξαιτίας των καθημερινά εντεινόμενων διενέξεων μεταξύ του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Τρικούκη από τη μία πλευρά και της πλειοψηφίας του Δ.Σ., του συνόλου σχεδόν των ηθοποιών και μιας σημαντικής μερίδας των εργαζομένων από την άλλη.

Οι μέχρι σήμερα προσπάθειες μας για εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης για την εξομάλυνση των ταραγμένων σχέσεων μεταξύ των διεστώτων μερών δεν απέφεραν τα αναμενόμενα.

Ήδη οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ με δημόσια διαβήματα και ανακοινώσεις στον Τύπο κατονομάζουν ως υπαίτιο της καθημερινά ογκούμενης αναστάτωσης τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Τρικούκη και προαναγγέλλουν εντός της εβδομάδας απεργιακές κινητοποιήσεις με αποτέλεσμα να ανασταλούν οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες, να κλείσουν οι θεατρικές σκηνές και να πληγεί ο πολιτισμός της Β. Ελλάδας".
Σημαντική μερίδα των εργαζομένων στο θέατρο συμπαρίσταται στους ηθοποιούς και καταφέρεται επίσης εναντίον του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Τρικούκη.

Τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Τζένη Αρσένη, Καίτη Ιμπροχώρη, Γιώργος Σιώχος και Ιωάννης Χρυσούλης, που εκπροσωπούν την πλειοψηφία του επταμελούς Δ.Σ. του θεάτρου στην από 7 Δεκεμβρίου 2012 επιστολή τους προς εμέ κατηγορούν ευθέως τον κ. Τρικούκη για προκλητική συμπεριφορά και αυταρχισμό αλλά και για ενέργειες που αντιστρατεύονται τις δραστηριότητες και τα συμφέροντα του Κ.Θ.Β.Ε. Το ρήγμα στις σχέσεις τους μ’ αυτόν είναι αγεφύρωτο και δηλώνουν ότι θα παραιτηθούν μιας και ο «Πρόεδρος δεν έχει την ευθιξία» να το πράξει.

Ενόψει όλων αυτών οι εξελίξεις στο ΚΘΒΕ, σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού, διαφαίνονται ολέθριες για τη λειτουργία του θεσμού και το έργο που επιτελεί.

Για το λόγο αυτό, ο αν. υπουργός παιδείας και αρμόδιος για θέματα πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, ζητά την παραίτηση του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ. ώστε να τον διευκολύνουν στην άσκηση των κατάλληλων χειρισμών για να επανέλθει η ηρεμία στους κόλπους του θεάτρου.

"Καλώ τους εκπροσώπους των ηθοποιών και των εργαζομένων σε διάλογο ώστε να αντιμετωπισθούν με κοινά αποδεκτές πρωτοβουλίες τα προβλ��ματα στις σχέσεις του ΚΘΒΕ και του καλλιτεχνικού, εργατοτεχνικού και διοικητικού προσωπικού" προσθέτει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top