Φθηνό τσιγαράκι και... ό,τι να ‘ναι ο Έλληνας: Ζει και βασιλεύει το λαθρεμπόριο τσιγάρων!

ΑΣΥΛΛΗΠΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ: Κατασχέθηκαν 8,8 ΕΚΑΤ. λαθραία πακέτα το 2012!

Φθηνό τσιγαράκι και... ό,τι να ‘ναι ο Έλληνας: Ζει και βασιλεύει το λαθρεμπόριο τσιγάρων!

Στην Ελλάδα της κρίσης που μετρά και το τελευταίο ευρώ, δυστυχώς μόνο έκπληξη δεν προκαλεί, ειδικά από τη στιγμή που αποτελεί «κοινό μυστικό» ότι ο Έλληνας δεν κόβει εύκολα τις αδυναμίες του.

Όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, το λαθρεμπόριο τσιγάρων ζει και βασιλεύει καθώς οι Έλληνες προφανώς προτιμούν να αναζητήσουν το φθηνό (και αμφιβόλου ποιότητας) τσιγαράκι παρά να κόψουν το κάπνισμα!

Απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή, ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε ότι το 2012 κατασχέθηκαν (καθίστε…) 8,8 εκατ. πακέτα τσιγάρων και 10 τόνοι καπνικών προϊόντων: «Το 2012 έγιναν 213 έλεγχοι και εντοπίστηκαν 89 παραβάτες, 50 φορολογικές παραβάσεις και 95 λαθρεμπορίες. Συνολικά κατασχέθηκαν 176.137.140 τεμάχια τσιγάρων, 10.043 κιλά καπνικών προϊόντων. Είναι ενδεικτικό ότι το 2012 είχαμε αύξηση κατά 176% σε σχέση με το 2011»! Ναι, καλά διαβάσατε, αύξηση 176% μέσα σε ένα χρόνο!

Παράλληλα, ο κ. Μαυραγάνης απάντησε και σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου για τις έρευνες στην λίστα εμβασμάτων, τονίζοντας ότι από στους 24.000 στους οποίους έχουν σταλεί προσκλήσεις για να παράσχουν εξηγήσεις για τις ανακολουθίες καταθέσεων-δηλώσεων και «τις επόμενες εβδομάδες θα γνωρίζουμε ποιοι τελικά δικαιολογούν τα ποσά και ποιοι όχι».​

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top