Ρουπακιώτης σε βουλευτές ΝΔ: Τώρα θυμηθήκατε εσείς ότι εκχωρείται η εθνική κυριαρχία;

«Αναταράξεις» και κόντρες στη Βουλή σχετικά με το νόμο για τα ναρκωτικά

Ρουπακιώτης σε βουλευτές ΝΔ: Τώρα θυμηθήκατε εσείς ότι εκχωρείται η εθνική κυριαρχία;

Σφοδρή κριτική δέχονται τα άρθρα 62 και 83 του νομοσχεδίου περί ναρκωτικών.

Το ένα αφορά σε μείωση ποινών για χρήστες ναρκωτικών (βαποράκια) και το άλλο αναφέρεται σε υποχρέωση του Άρειου Πάγου και το Συμβουλίου της Επικρατείας να «αναψηλαφούν» αποφάσεις τους για τις οποίες εκφράζουν ενστάσεις τα ευρωδικαστήρια.

Ήδη, η ΚΟ της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι θα τα καταψηφίσει, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνουν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής.

Πιο αναλυτικά, ο εισηγητής της ΝΔ Αναστάσιος Νεράτζης επισήμανε ότι η ΝΔ έχει σοβαρές ενστάσεις και θα καταψηφίσει τα άρθρα «με τα οποία καθιερώνεται δικαίωμα ασκήσεως αναψηλαφήσεως σε κάποιον που πήγε στο ευρωδικαστήριο και αυτό αποφάσισε ότι η απόφαση του Άρειου Πάγου δεν τήρησε τους όρους περί δίκαιης δίκης». Μάλιστα, βουλευτές της ΝΔ έφεραν το παράδειγμα της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Ένωσης Θράκης», τονίζοντας ότι το άρθρο 83 θα επιτρέψει να επαναφέρουν τις αλυτρωτικές τους απαιτήσεις για τις οποίες ήδη έχουν αποφανθεί τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας μας. Άποψη με την οποία συμφώνησαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αλλά κι η Χρυσή Αυγή.

Ειδικότερα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τόνισαν χαρακτηριστικά μέσω της Χρυσούλας Γιαταγάνα ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «μετατρέπουν τα εθνικά μας Δικαστήρια σε επαρχιακά της ευρωπαϊκής ένωσης».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής, από την πλευρά του, σημείωσε ότι το κόμμα του είναι υπέρ της αυστηροποίησης των ποινών για τα ναρκωτικά και ζήτησε για εσχάτη των ποινών στους μεγαλέμπορο��ς.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, από την πλευρά του, πέρασε στην αντεπίθεση και απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ που είχαν κάνει λόγο ανοικτά για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας: «Από την στιγμή που προσχωρήσαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ένα μέρος της εθνικής μας ανεξαρτησίας εκχωρήθηκε. Από την στιγμή που συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκούς θεσμούς ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας εκχωρήθηκε. Φτάσαμε στο σημείο να προσδεθούμε στις απαιτήσεις των δανειστών μας, υπαχθήκαμε σε μια σύμβαση με το πιο σκληρό δίκαιο. Εκεί δεν χάσαμε εθνική κυριαρχία και την θυμηθήκαμε σήμερα; Όλο το νομοσχέδιο ήταν στο διαδίκτυο για διαβούλευση. Θα μπορούσατε να το δείτε. Επίσης θα μπορούσατε να έχετε καλέσει και εμένα σε μια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής σας Ομάδας για να σας ενημερώσω».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top