Απόστρατοι: τι είπαμε με Σαμαρά κατά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου

Δεσμεύθηκε ότι δεν θα γίνουν νέες περικοπές το 2014 στις συντάξεις ο πρωθυπουργός

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησής τους με τον Πρωθυπουργό εξέδωσαν οι Ενώσεις Αποστράτων, στην οποία επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι ο κ. Σαμαράς δεσμεύθηκε ότι δεν θα γίνουν νέες περικοπές στις συντάξεις τους το 2014.
«Μεταφέραμε στον κ. Πρωθυπουργό το κλίμα απόγνωσης , οργής και αγανάκτησης που επικρατεί στον χώρο των αποστράτων, αλλά και των εν ενεργεία συναδέλφων, λόγω των μεγάλων και συνεχόμενων περικοπών . Παρουσιάσαμε διεξοδικά και με παραδείγματα παραδίδοντας σχετικό υπόμνημα , την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι απόστρατοι, συνεπεία των πολλαπλών μειώσεων των συντάξεων και των μερισμάτων και της επιβολής δυσβάσταχτων φόρων και ειδικά της διπλής περικοπής των συντάξεων, λόγω της προσαρμογής τους στους μισθούς των εν ενεργεία και στην συνέχεια της μειώσεως τους κατά 5-20% και της ήδη αποφασισθείσης νέας προσαρμογής για το 2014» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σχετικά με τη μείωση των συντάξεων, στην ανακοίνωση των Ενώσων Αποστράτων επισημαίνεται:
«Ο κ. πρωθυπουργός μας εγνώρισε ότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει το βασικό μας αίτημα για το 2013 , λόγω δημοσιονομικών στόχων , ενώ για το 2014 δεσμεύτηκε οτι θα επιχειρήσει να μην πραγματοποιηθούν νέες περικοπές στις συντάξεις των αποστράτων. Του γνωρίσαμε ότι σύμφωνα ��ε τους υπολογισμούς μας , ενώ το Υπουργείο Οικονομικών έχει εγγράψει έσοδα 67 εκ.Ε για το 2013 από τις περικοπές των συντάξεων των αποστράτων , λόγω προσαρμογής τους στους μισθούς των εν ενεργεία , τελικά θα εισπράξει 204 εκ.Ε που σημαίνει ότι οι περικοπές του 2014 γίνονται ήδη από το 2013 και ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον κ. Σταϊκούρα να το διερευνήσει άμεσα και να του αναφέρει».

Γίνεται αναφορά επίσης σε άλλα αιτήματα που έθεσαν στον πρωθυπουργό, όπως η άρση ηλικιακών περιορισμώ�� στην εργασία και στην λήψη κανονικής σύνταξης, η ρύθμιση στεγαστικών δανείων σε Α.Ο.Ο.Α. και Τράπεζες , η αποπληρωμή των χρεών του Δημοσίου προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία , η απόκτηση/ έκδοση αποδεικτικών ναυτικής ικανότητας (πτυχ��α Εμπορικού Ναυτικού) και δικαίωμα ναυτολόγησης αποστράτων του Π.Ν. και του Λ.Σ. κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top