Βουλευτές ΝΔ: Πρέπει να αποκατασταθεί η αδικία με τους μικροομολογιούχους

«Πλήγμα για τη φερεγγυότητα του κράτους ο τρόπος που αντιμετωπίστηκαν»

Βουλευτές ΝΔ: Πρέπει να αποκατασταθεί η αδικία με τους μικροομολογιούχους
Ερώτηση, σχετικά με την αποκατάσταση των μικρο-ομολογιούχων του Ελληνικού Δημοσίου, κατέθεσαν, σήμερα, τρεις βουλευτές της ΝΔ: η βουλευτής Β’ Αθήνας Κατερίνα Παπακώστα–Σιδηροπούλου, ο βουλευτής Δράμας Κυριαζίδης Δημήτρης και ο βουλευτής Πιερίας Χριστογιάννης Δημήτρης.
Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, «οι ομολογιούχοι επέλεξαν (σε μια ρευστή για τη χώρα περίοδο, δηλαδή το 2009-2010), να αποταμιεύσουν τις οικονομίες τους στην Ελλάδα, αντί να βγάλουν τις αποταμιεύσεις τους στο εξωτερικό,επιδιώκοντας μεγαλύτερη ασφάλεια για τα χρήματά τους και θεωρώντας πως, με τον τρόπο αυτό, βοηθούν το Ελληνικό Δημόσιο και την πατρίδα».
Οι βουλευτές της ΝΔ υπογραμμίζουν ότι το συνολικό ποσό των μικροομολογιούχων δεν υπερβαίνει τα 2,5 δισ. ευρώ και δεν αποτελεί τον κρίσιμο παράγοντα για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και τονίζουν ότι πρέπει να αποκατασταθεί η αδικία που αποτελεί πλήγμα στη φερεγγυότητα του κράτους: «Αποτελεί πλήγμα για τη φερεγγυότητα της χώρας να μην αποκαθίσταται η αδικία, την οποία υπέστησαν οι άνθρωποι αυτοί, ιδίως τη στιγμή, κατά την οποία το κράτος προσπαθεί να επαναπατρίσει τις καταθέσεις του εξωτερικού ή να προσελκύσει επενδύσεις».
Καταλήγοντας, ρωτούν τον αρμόδιο Υπουργό με τι χρονικό ορίζοντα πρόκειται ν�� αποκαταστήσει τις απώλειες των ομολογιούχων, εκτελώντας τη δέσμευση του πρωθυπουργού και, ειδικότερα, «με ποιον τρόπο πρόκειται να γίνει η αποκατάσταση των ζημιών: με ανταλλαγή των ομολόγων, με φορολογικές ελαφρύνσεις ή με συμψηφισμό οφειλών στο δημόσιο;». ​
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top