Ανάβει φωτιές η Μιράντα Ξαφά για το λάθος του ΔΝΤ: Φταίει η κυβέρνηση, όχι το Ταμείο

«Ξεχάστε τα δανεικά και την αναδιαπραγμάτευση» τονίζει η γνωστή οικονομολόγος

Ανάβει φωτιές η Μιράντα Ξαφά για το λάθος του ΔΝΤ: Φταίει η κυβέρνηση, όχι το Ταμείο

​Με ένα άρθρο-κόλαφο για τη «λάθος» συνταγή του ΔΝΤ η οικονομολόγος Μιράντα Ξαφά δίνει άφεση αμαρτιών στην κυρία Λαγκάρντ και τον κύριο Τόμσεν και «αφορίζει» την κυβέρνηση λέγοντας πως «αντί να ερευνηθεί αν η κυβέρνηση έκρυβε το πραγματικό ύψος του ελλείμματος, ερευνάται αν το «φούσκωσε» μετά την κρίση.

«Αν το ΔΝΤ έκανε ένα λάθος, αυτό ήταν ότι υποχώρησε μπροστά στην επιμονή της κυβέρνησης να μειώνει το έλλειμμα με οριζόντιες περικοπές και νέους φόρους αντί να συρρικνώσει το κράτος και να πατάξει τη φοροδιαφυγή» τονίζει η κα Ξαφά που ήταν οικονομολόγος στο ΔΝΤ το 2004.

Η κυρία Ξαφά χαρακτηρίζει άλλοθι τον πολλαπλασιαστή, ενώ επικρίνει και τη μέχρι τώρα πολιτική της κυβέρνησης όσον αφορά τη λίστα Λαγκάρντ.

«Αντί να ελεγχθούν οι δικαιούχοι της λίστας Λαγκάρντ ερευνάται ποιος αφαίρεσε τρία ονόματα από τη λίστα» λέει χαρακτηριστικά.

Δανεικά και ανάπτυξη δεν πάνε μαζί!

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ανάπτυξη δεν θα έρθει με περισσότερα δανεικά, αλλά με ιδιωτικές επενδύσεις. Αναπτυξιακή πολιτική αποτελούν οι μεταρρυθμίσεις, αντί για το χρεοκοπημένο μοντέλο του κρατισμού και της κατανάλωσης με δανεικά» τονίζει η κα Ξαφά.

"Δε φταίει το Ταμείο, αλλά η ολιγωρία της κυβέρνησης!"

«Η ολιγωρία που έχει επιδείξει η κυβέρνηση στην εφαρμογή τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου Μνημονίου είναι υπεύθυνη για την παρατεταμένη αβεβαιότητα, τις απλήρωτες υποχρεώσεις και τη βαθιά ύφεση» υπογραμμίζει η πρώην οικονομολόγος του ΔΝΤ, ξεκαθαρίζοντας πως δεν μπορεί να γίνει άλλη αναδιαπραγμάτευση!

Ότι έγινε, έγινε! Νέα αναδιαπραγμάτευση δε μπορεί να συμβεί!

«Όποιος και να φταίει, το γεγονός παραμένει ότι το Μνημόνιο αναπροσαρμόστηκε ήδη δύο φορές ώστε να λάβει υπόψη τη βαθύτερη από την αναμενόμενη ύφεση. Η προσαρμογή του προγράμματος σε υψηλότερο πολλαπλασιαστή έχει ήδη γίνει. Οποιαδήποτε προσπάθεια για νέα αναδιαπραγμάτευση θα ενίσχυε τη δυσπιστία για τη βούληση της Ελλάδας να τηρεί τα συμφωνημένα και θα έσβηνε κάθε ελπίδα να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας ως ισότιμο μέλος της Ευρωζώνης» προσθέτει η κα Ξαφά, ρίχνοντας παράλληλα τα «βέλη» της σε όσους μιλούν για λάθη του ΔΝΤ και «αρνούνται» όπως λέει «να αποδεχτούν το τέλος της μεταπολιτευτικής ευδαιμονίας» .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top