Τσίπρας: η Ελλάδα σήμερα θυμίζει χώρα που βγαίνει από πόλεμο

Επίθεση σε υψηλούς τόνους στο Μέγαρο Μαξίμου

Τσίπρας: η Ελλάδα σήμερα θυμίζει χώρα που βγαίνει από πόλεμο
Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του με θέμα «Δημοκρατία, Αλληλεγγύη, Κοινωνική Δικαιοσύνη. Η Αριστερά απαντά στη στρατηγική της έντασης».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «η Ελλάδα σήμερα θυμίζει μια χώρα που βγαίνει από «πόλεμο», μια χώρα με κατεστραμμένη την εργασία, με καταρρακωμένους κοινωνικούς θεσμούς, με εξαθλιωμένους κρατικούς λειτουργούς, με κουρασμένους ψυχικά ανθρώπους».

Πρόσθεσε ακόμα ότι το «λάθος» του ΔΝΤ με τους πολλαπλασιαστές «υπήρξε ο οδικός χάρτης της μεγαλύτερης και βιαιότερης νεοφιλελεύθερης αναδιάρθρωσης οικονομικών και κοινωνικών σχέσεων που έγινε ποτέ σε ολόκληρο τον κόσμο» και ότι «καμία, όμως, πολιτική τέτοιας ακραίας αναδιάρθρωσης υπέρ των πλουσίων, καμία επίθεση σε οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα δεν μπορεί να υλοποιηθεί αν ταυτόχρονα δεν αμφισβητηθεί η ίδια η Δημοκρατία και οι ίδιοι οι θεσμοί της επίσημης νομιμότητας».
Σε πολύ υψηλούς τόνους ήταν η επίθεση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προς το Μέγαρο Μαξίμου. «Η σημερινή ηγετική ομάδα της ΝΔ και οι επικοινωνιακοί της σύμβουλοι, επιφανείς ακροδεξιοί αναλφάβητοι είναι ένας τρίτος πρωταγωνιστής. Οι μικροί Γκέμπελς του συστήματος, που έχουν άμεσα στοχοποιήσει όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κάθε ανεξάρτητο πολίτη, έντυπο, βιβλίο, διανοούμενο» τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατήγγειλε ακόμα ότι υπάρχει ένα «μνημονιακό τόξο» που στοχεύει στην αυταρχική θωράκιση του κράτους. «Νεοφιλελευθερισμός και ακροδεξιά συγκατοικούν στον τύπο της κυβερνητικής εξουσίας σήμερα στην Ελλάδα. Νεοφιλελευθερισμός και ακροδεξιά βαδίζουν χέρι-χέρι σε όλο το καθεστωτικό πολιτικό, κρατικό και μηντιακό φάσμα. Είναι οι δύο όψεις του μνημονιακού νομίσματος» τόνισε.

Ανέφερε ακόμα, σε μία προφανή σύνδεση των εξελίξεων με την τρομοκρατία, ότι «η στρατηγική της έντασης αλά ελληνικά θα είναι πι��ανόν σκληρότερη του αναμενομένου. Και συντηρούμενης της κρίσης δεν είναι απίθανο να δούμε να εκφράζεται με ακραίες μορφές, όπως μας υποψιάζει άλλωστε η πρόσφατη πρακτική τοποθέτησης βομβών σε μεγάλους χώρους συνάθροισης».

​​​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top