Συνάντηση Σαμαρά με την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών

ΥΕΘΑ: εθνική προτεραιότητα τα ζητήματα των Ενόπλων Δυνάμεων

Με στελέχη της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων συναντήθηκε σήμερα, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι «o Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τρέφει αισθήματα αγάπης, σεβασμού και εκτίμησης για όλη την οικογένεια των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Τα συναισθήματα του αυτά καλύπτουν και τα στελέχη που είναι εν ενεργεία, αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες, από την στρατιωτική ηγεσία μέχρι και τον πιο απλό στρατεύσιμο, τα δικά μας παιδιά που υπηρετούν τη θητεία τους. Αλλά με τα αισθήματα αυτά, καλύπτει και το άλλο μέρος της οικογένειας των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι οι απόστρατοι, γιατί κι αυτοί είναι αναπόσπαστο κομμάτι των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε «εξαντλητική» τη συζήτηση διάρκειας δύο ωρών, «που χαρακτηρίστηκε από απόλυτη ειλικρίνεια και από τις δυο πλευρές». Όπως πρόσθεσε «τέθηκαν στο τραπέζι όλα τα μεγάλα προβλήματα με πρώτο το οικονομικό» τα οποία απασχολούν σήμερα τις οικογένειες όχι μόνο των αποστράτων αλλά και των αξιωματικών που είναι εν ενεργεία στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ολόκληρη η Κυβέρνηση του «θεωρούν τα ζητήματα της οικογένειας των Ενόπλων Δυνάμεων, είτε αυτά αφορούν τους απόστρατους είτε το��ς εν ενεργεία αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, ότι είναι ζητήματα υψίστης εθνικής προτεραιότητας. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πορεία».

Από την πλευρά του ο Σπυρίδων Περβαινάς, Πρόεδρος του συντονιστικού συμβουλίου των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών , δήλωσε ότι μεταξύ άλλων συζητήθηκε «η διπλή περικοπή των συντάξεων λόγω προσαρμογής στους μισθούς των εν ενεργεία και στη συνέχεια δεύτερης περικοπής του 5 έως 20%, που συμβαίνει για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, όπως επίσης τα προβλήματα τα οποία βιώνουν οι εν ενεργεία αξιωματικοί όσον αφορά το μισθολογικό τους και γενικά για τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν στις Ένοπλες Δυνάμεις».

Όπως συμπλήρωσε, ο πρωθυπουργός εξέτασε λεπτομερώς τα προβλήματα τα οποία του τέθηκαν και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «βγήκε πολλές φορές από το γραφείο του να πάει να πάρει προσωπικά τηλέφωνο υπουργούς για να επιλύσει επιμέρους προβλήματα τα οποία του θέσαμε».

Για τη διπλή περικοπή των συντάξεων υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατή για το 2013 και ότι παραμένει το ζήτημα για το 2014. «Πιστεύουμε ότι παρά τις δυσκολίες οι οποίες υπάρχουν, δεν ικανοποιηθήκαμε σε αυτό το οποίο επιθυμούσαμε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα μας το οποίο είναι η μη διπλή περικοπή των συντάξεων» κατέληξε ο κ. Περβαινάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top