Μετωπική σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για σύμβουλο του πρωθυπουργού!

Αιχμηρές ανακοινώσεις και πυρά από την Κουμουνδούρου στον Σαμαρά

Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και ενός στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού κύριου Σταύρου Παπασταύρου με αφορμή τις καταγγελίες του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα, πως «το δεξί χέρι του Σαμαρά (όπως αποκαλούν τον Παπασταύρου) προσπαθεί να συγκαλύψει την εμπλοκή του στη λίστα Λαγκάρντ».

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του, τόνιζε μεταξύ άλλων πως « ο Σταύρος Παπασταύρου φέρεται ως συνδιαχειριστής επενδυτικού fund συνδεόμενου με τη μεγαλύτερη κατ��θεση στη λίστα Λαγκάρντ, που αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 550 εκατομμυρίων δολαρίων!», ζητώντας μάλιστα από τον κο Σαμαρά να δώσει εξηγήσεις για το θέμα αυτό αλλά και το ποια σχέση έχει ο κος Παπασταύρου με τη Siemens!

Η απάντηση από τον Παπασταύρου δεν άργησε να έρθει. Με ανακοίνωση του παραδέχεται πως το όνομα του βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ, ξεκαθαρίζει όμως πως ο λογαριασμός δεν ανήκει στον ίδιο αλλά σε έναν πελάτη του και πως ο ίδιος δεν έχει καμιά σχέση ούτε με τους λογαριασμούς εκατομμυρίων ευρώ, ούτε με τη Siemens , ούτε με τα Σι Φορ Άϊ (C4I)

Αναλυτικά όλη η ανακοίνωση:

«Θα το πω άλλη μία φορά για εκείνους που, δήθεν, δεν το ξέρουν: Ήμουν δικηγόρος διεθνούς επε��δυτικής εταιρείας διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων που δραστηριοποιείτο κυρίως στο εξωτερικό. Δεν έχω, όμως, καμία σχέση με φαντασιώσεις για λογαριασμούς 550 εκατομμυρίων ευρώ, με Siemens, C4I, Κατάρ κλπ. Το όνομά μου υπάρχει στη Λίστα λόγω ενός εταιρικού λογαριασμού που δεν ανήκει σε εμένα αλλά σε επιχειρηματία πελάτη μου, όπως επιβεβαιώθηκε καθαρά από την αρχή και από τον ίδιο. Όμως θέμα υπάρχει. Θέμα πολιτικού αμοραλισμού του ΣΥΡΙΖΑ, που πιστεύει ότι η πολιτική ασκείται με ψεύτικες κατηγορίες και κύματα λάσπ��ς», πρόσθεσε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού.

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί καλύπτει ο κύριος Σαμαράς τον συνεργάτη του

Οι ισχυρισμοί Παπασταύρου δεν έμειναν ασχολίαστοι από την Κουμουνδούρου. Η αξιωματική αντιπολίτευση με νέα ανακοίνωση κάνει λόγο για «επιβεβαίωση» από τις δηλώσεις Παπασταύρου, καθώς τονίζει ότι «δέχεται ότι είναι συνδιαχειριστής επενδυτικού fund» και ότι «είναι συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά».

Προσθέτει ακόμη ότι «τα ερωτήματα αφορούν στον ίδιο τον πρωθυπουργό και την κάλυψη που παρέχει στον σύμβουλό του» και καταλήγει «Παραμένει επίσης αναπάντητο το ζήτημα της έρευνας από το ΣΔΟΕ της συγκεκριμένης κατάθεσης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η απάντηση του κ. Παπασταύρου ουσιαστικά επιβεβαιώνει τη δική μας ανακοίνωση.

1. Δέχεται ότι είναι συνδιαχειριστής επενδυτικού fund που βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ.

2. Δεν αρνείται ότι είναι συνεργάτης του κ. Σαμαρά.

Τα βασικά ό��ως ερωτήματα αφορούν στον ίδιο τον πρωθυπουργό και στην κάλυψη που παρέχει στον σύμβουλό του και σε ό, τι αυτό συνεπάγεται για την υπόθεση της λίστας και όχι μόνο.

Παραμένει επίσης αναπάντητο το ζήτημα της έρευνας από το ΣΔΟΕ της συγκεκριμένης κατάθεσης».

Δείτε περισσότερα στο βίντεο του star

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top