Ακόμη δεν ξεκίνησε η Σύνοδος Κορυφής - Μύλος με τις συμμαχίες!

Στον αέρα η πρόταση Ρομπάι των 960 δισ.; – Περισώζονται τα 14 δισ. της Ελλάδας

Πρώτη ανάρτηση: 8/2/2013 - 12.39

Σε νέα διακοπή οδηγήθηκε πριν το μεσημέρι η Σύνοδος Κορυφής η οποία γνωρίζει ομηρικές μάχες γύρω από τον προϋπολογισμό της ΕΕ με τα στρατόπεδα να έχουν χωριστεί σε βόρειους και νότιους.

Μετά το ολονύχτιο θρίλερ αλλά και τις πρωινές διαβουλεύσεις, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επανήλθε με συμβιβαστική πρόταση 960 δισ. ευρώ, γύρω από την οποία ξεκίνησε νέος γύρος διαπραγματεύσεων για να συμφωνήσουν οι «αντιμαχόμενες» πλευρές: Μέρκελ (Γερμανία) και Κάμερον (Μ. Βρετανία) «εναντίον» Ολάντ (Γαλλία) και Μόντι (Ιταλία).

Λίγο πριν το μεσημέρι, η Σύνοδος Κορυφής οδηγήθηκε σε νέα διακοπή καθώς όπως σχολιάζεται από κύκλους των Βρυξελλών «ή θα τα βρουν ή θα το διαλύσουν»! Ευτυχώς, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είμαστε πιο κοντά στο πρώτο, με το ποσό να διαμορφώνεται μετά από αμοιβαίες υποχωρήσεις σίγουρα κάτω από 960 δισ. ευρώ, αλλά αρκετά πάνω από τα 900 δισ. που ζητούσε αρχικά ο Κάμερον.

Όπως έγινε αρχικά γνωστό, οι ηγέτες των 27 χωρών θα επανέρχονταν στο τραπέζι των διαβου��εύσεων στη 1 μετά το μεσημέρι, ωστόσο ακόμη δεν έχει συμβεί αυτό. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η Σύνοδος ενδεχομένως να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις της ακόμη και μετά τις 17.00, την ώρα που οι παρασκηνιακές συναντήσεις συνεχίζονται αδιάκοπα. Την ίδια ώρα, κάποιοι άρχισαν να εκφράζουν φόβους ότι όσο δεν φαίνεται φως στο τούνελ, δεν μπορεί να αποκλειστεί το να συνεχιστεί και αύριο

Όσον αφορά τα κονδύλια για την Ελλάδα, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν, πάντως, πως η μάχη του πρωθυπουργού δεν πήγε χαμένη αφού ο Αντώνης Σαμαράς θα φύγει από τις Βρυξέλλες με τα 14 δισ. ευρώ (αρκετά περισσότερα από τα ήδη εξασφαλισμένα 11,5 δισ.) που ζητούσε η Ελλάδα για την περίοδο 2014-2020.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top