Κοντός: Μη δημιουργούνται εντυπώσεις με τα πούρα, έγινε στήριξη σε ελληνικά προϊόντα

«Προωθήθηκαν μαζί με άλλα ελληνικά προϊόντα σε εταίρους μας»

Κοντός: Μη δημιουργούνται εντυπώσεις με τα πούρα, έγινε στήριξη σε ελληνικά προϊόντα

Να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το θέμα που προέκυψε με τα πούρα που παρήγγειλε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θέλησε ο πρώην υπουργός Αλέκος Κοντός.

Ο κ. Κοντός, μιλώντας, στο Mega αναφέρθηκε στην -καθολικής αποδοχής- πολιτική του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να στηρίζει τα ελληνικά προϊόντα (ελληνικής παραγωγής τα επίμαχα πούρα) και να τα διαφημίζει στο εξωτερικό, «αναγκάζοντας» και τους δημοσιογράφους να παραδεχθούν ότι η πρώτη ανάγνωση της έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις για το θέμα.

«Στις γιορτές, είθισται στην ΕΕ οι υπουργοί να στέλνουν ένα δώρο στους ομολόγους τους. Εμείς επιλέξαμε ελληνικά αγροτικά προϊόντα για να στηρίξουμε και να διαφημίσουμε την εγχώρια παραγωγή. Βάλαμε κρασί απ’ το Αμύνταιο, λάδι, ελιές, παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα γενικώς» τόνισε ο κ. Κοντός.

Ο ίδιος, αναφέρθηκε στη συνέχεια σε μια πρωτόγνωρη (για την Ελλάδα) προσπάθεια μικρής βιοτεχνίας στη Λάρισα, την οποία και θέλησε να στηρίξει με αυτό τον απλό τρόπο: «Υπάρχει ένας μικρός συνεταιρισμός στη Λάρισα. Πήγαν οι άνθρωποι στην Κούβα, πήραν σπόρο και έκαναν αυτά τα πούρα, τα Domenico. Ελληνικό προϊόν είναι, είπαμε να βάλουμε και πούρα Domenico για να προωθήσουμε τα ελληνικά προϊόντα. Πήρε η γραμματέας τον πρόεδρο, του εξήγησε τις προθέσεις μας και αυτός μας έστειλε τα πούρα. Τα βάλαμε στα καλαθάκια μαζί με τα υπόλοιπα προϊόντα και τα στείλαμε στους εταίρους μας».

«Γιατί να δοθούν 5.000 ευρώ για πούρα, ακόμη κι αν είναι ελληνικά;», ίσως αναρωτηθούν ωστόσο κάποιοι. Κι όμως η απάντηση είναι αφοπλιστικά απλή: Ούτε ο υπουργός ούτε κανείς άλλος ήξερε τίποτα για χρήματα γιατί πολύ απλά -εθιμικώ δικαίω- σχεδόν κανείς συνεταιρισμός δεν ζητά ποτέ χρήματα από το υπουργείο Γεωργίας, όταν αυτό προσφέρεται να διαφημίσει τα ελληνικά προϊό��τα!

«Μετά από 20 ημέρες από την αποστολή των πούρων, ήρθε στο υπουργείο ένα τιμολόγιο! Είχε γίνει ανασχηματισμός και δεν ήμουν εκεί, με είχε αντικαταστήσει ο κ. Χατζηδάκης. Οι περισσότεροι συνεταιρισμοί δεν ζητούν και δεν ζήτησαν χρήματα για το προϊόντα που μας έστειλαν. Ο συγκεκριμένος συνεταιρισμός ζήτησε και ήρθε έτσι το τιμολόγιο, το οποίο απέρριψε το Ελεγκτικό Συνάδριο»! εξήγησε ο πρώην υπουργός.

Μάλιστα, ο κ. Κοντός στάθηκε στο γεγονός πως αισθάνθηκε και αισθάνεται άσχημα για τους παραγωγούς που δεν πληρώθηκαν ακόμη για τα προϊόντα τους και υπογράμμισε ότι ο κ. Τσαυταρής ίσως θα έπρεπε να το κοιτάξει…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top